Hazel Hammersley, 2, fick oväntat besök av pizzor.
1 av 8
Hazel Hammersley, 2, fick oväntat besök av pizzor.
Det blev ett riktigt pizzaparty i rummet.
2 av 8
Det blev ett riktigt pizzaparty i rummet.
Efter 30 stycken bad sjukhuset familjen att ta ned meddelandet i fönstret.
3 av 8
Efter 30 stycken bad sjukhuset familjen att ta ned meddelandet i fönstret.
Budskapet utifrån - som fångade Reddits uppmärksamhet.
4 av 8
Budskapet utifrån - som fångade Reddits uppmärksamhet.
Här skriver mamman med tejp i fönstret.
5 av 8
Här skriver mamman med tejp i fönstret.
Budskapet inifrån.
6 av 8
Budskapet inifrån.
Hazel i fönstret.
7 av 8
Hazel i fönstret.
Ett fotokollage familjen gjort som står på hennes rum.
8 av 8
Ett fotokollage familjen gjort som står på hennes rum.

Tvåårig cancerpatient överöstes av pizzor

Nätforumet Reddit är experter på en del saker. En av dessa är att skicka pizzor till utsatta personer. Det fick familjen Hammersley uppleva i helgen.


Reddit och pizzor

Det är inte första gången Reddit ger människor lite extra stöd med hjälp av pizzor. Efter Boston Marathon-bomberna beställde forumets användare pizzor till flera sjukhus. Faktum är att det finns ett helt underforum med endast detta syfte: Random acts of pizza.

LOS ANGELES. Hazel Hammersley är två år och lider av neuroblastom – tumörer i nervvävnad. Hon vårdas på ett barnsjukhus i Los Angeles. I helgen fick hon dock en trevlig överraskning. Närmare bestämt 30 sådana.

Mamman i familjen, Lauren Hammersley, bestämde sig för att tejpa upp orden "Send pizza RM 4112" i fönstret. Det dröjde ett par dagar. Sedan lades bilden upp av en uppmärksam användare på den sociala länktipsningssidan Reddit. Den första leveransen av pizzor kom till Hazels rum.

– Vi började få pizzor på lördagen och de bara flödade in. Vi fick cirka 30 stycken, berättar sjukhusets kommunikationschef Lorenzo Benet för NBC Today.

"Underbart pizzaparty"

I ett blogginlägg och på Reddit tackar nu mamman alla för att de engagerat sig på detta något ovanliga sätt.

"Flera andra barn och sköterskor kom in i rummet, spelade musik och hade ett underbart pizzaparty", skriver hon i ett blogginlägg.

Vill hjälpa på fler sätt

Men 30 blev nog för sjukhuset, som bad familjen plocka ned tejpen i fönstret. Det blev lite för mycket av det goda.

På Reddit har användarna nu börjat söka efter andra sätt att hjälpa Hazel. Bland annat frågar signaturen zmoney12 vad hon gillar för leksaker, filmer och liknande.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

200 miljoner till idrott för unga

USA riktar sanktioner mot Irans drönarprogram

USA och Storbritannien inför omfattande sanktioner mot Iran och landets utveckling och tillverkning av drönare. Beskedet är ett gemensamt svar på Irans attacker mot Israel.

Förslag: Inför offentlighetsprincip i friskolor

En statlig utredning föreslår att offentlighetsprincipen ska gälla även för friskolor. Samtidigt finns ett mildare förslag om en insynsprincip.

Omöjligt att undersöka brandorsaken i Børsen

Det är fortsatt omöjligt att släppa in polisens tekniker i den brandhärjade Børsen i Köpenhamn för att utreda brandorsaken. Risken för att de resterande väggarna ska rasa in är för stor.

Ingen lärare garanteras löneökning – avtalet klart

Löneavtalet mellan lärarfacken och Sveriges skolor är färdiga. Och avtalet öppnar upp för stora skillnader i löneökningarna. Ingen enskild lärare är garanterad någon löneförhöjning alls. Nyheter24 har granskat lärarnas nya kollektivavtal.

S: Sätt stopp för nya friskolor

1 timme sedan
Socialdemokraterna vill helt sätta stopp för nya vinstdrivande friskolor. Vi vill att staten ska dra i nödbromsen och införa ett etableringsstopp, säger partiledare Magdalena Andersson.