Fluglarver bodde i Rochelle Harris öra.
Fluglarver bodde i Rochelle Harris öra. - Foto: Youtube/Scanpix

Klagade på huvudvärk och skrapljud i huvudet – visade sig vara larver

En 27-åring kvinna åkte på semester – men väl hemma konstaterade en läkare att hon hade fluglarver i örat. Läkarna upptäckte att maskarna hade tuggat ett 1,2 centimeter stort hål i hörselgången.


Köttet började ruttna

Läs också om den 48-åriga kvinnan som åkte på semester där hon blev biten av myggor. 

En månad senare började svart vätska sippra ur hennes bröst och köttet började ruttna.

STORBRITANNIEN. Rochelle Harris, 27, hade varit i  Peru och på flyget tillbaka hem till Storbritannien fick hon våldsam huvudvärk.

Inom några timmar hade huvudvärken utvecklats till stickande smärtor. Dagen därpå vaknade vaknade hon och upptäckte att huvudkudden var indränkt med vätska från hennes öra.

Hon blev orolig och uppsökte läkare. Efter nästan en timmes undersökning kunde de till slut konstatera att åtta fluglarver hade byggt bo i örat.

– Läkaren sa: "Du har fått fluglarver i örat", berättar Harris för brittiska Daily Mail, och medger att hon började gråta direkt.

Försökte få ut larverna

Läkarna försökte få ut maskarna men ju fler läkare som grävde i hennes öra – desto djupare grävde sig larverna i hörselgången. 

– Jag var väldigt rädd, jag undrade ju om de var i min hjärna och jag tänkte att detta kunde vara riktigt allvarligt, säger Harris.

För att få ut larverna försökte läkarna dränka dem i olivolja men det gick inte alls bra eftersom att man, dagen efter, upptäckte att de fortfarande levde. Läkarna fick ut två stycken larver men var tvungna att söva ner Harris för att kunna plocka ut de resterande sex. 

Nådde inte hjärnan

– Jag ville bara få ut larverna och nu när jag vet vad det var som orsakade känslorna och ljuden så blev det bara ännu värre, säger Harris.

Lyckligtvis nådde larverna aldrig hjärnan men läkarna upptäckte att maskarna hade tuggat ett 1,2 centimeter stort hål i hörselgången. Om larverna hade nått hennes hjärna hade hon riskerat att få hjärnhinneinflammation, skriver Daily Mail.

Titta på nyhetsinslaget här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!