Hyllas som hjälte – räddade bebis från att falla från tak

Mannen såg den lilla flickan på takets markis och sprang snabbt upp i huset ovan för att hämta henne.


Polis räddade get

 Läs också om några ungdomar fick för sig att kidnappa en get.

Men när gänget upptäcktes av polisen släppte de geten och sprang.

NEW YORK, USA. Qing Chen hyllas nu som en riktig hjälte efter att ha räddat en 18-månaders gammal flicka från att ramla ner marken från hög höjd, skriver The Blaze.

Den lilla flickan ska tydligen ha klättrat ut genom ett hål bredvid ett fönster och ner på en markis när butiksägaren och förbipasserande såg henne.

Kröp igenom hålet

Medan två personer rusade och ställde sig under markisen för att kunna fånga flickan sprang i stället Chen in i hyreshuset ovan, kröp ut genom samma hål som hon hade gjort tidigare och hämtade henne.

– Det enda jag ville var att gripa tag i henne så fort jag kunde innan hon hann flytta sig ännu mer. Jag tog tag i hennes arm och lyfte upp henne i famnen och jag höll henne bara hårt mot mig själv, klättrade upp mot taket och gav tillbaka bebisen till hennes mamma, säger Chen till WPIX. 

"Kunde ha varit min bebis"

Mamman hade varit och lagat mat och förstod inte att flickan hade gått ut. Hon slutade inte gråta efter att Chen hade lämnat flickan.

– Jag är glad att jag räddade henne, barnet hade kunnat tillhöra vem som helst, det kunde ha varit min bebis, säger Chen som själv är pappa, skriver The Blaze.

Titta på nyhetsinslaget här:

/
/
Tak
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

1 timme sedan
Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

1 timme sedan
Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.