Måndag 27 Jun
Stockholm

Homosexuella kvinnor slängdes ut ur taxi: "Känner mig ledsen"

Kate Neal, hennes flickvän och en person till kastades ut ur taxin.
1 av 5
Kate Neal, hennes flickvän och en person till kastades ut ur taxin. Foto: Faksimil KOIN News / Facebook
Taxiföretaget deltog i Pridefirandet i juni.
2 av 5
Taxiföretaget deltog i Pridefirandet i juni. Foto: Facebook
Regnbågsloggan från Portland Pride.
3 av 5
Regnbågsloggan från Portland Pride. Foto: Facebook
Kate Neal.
4 av 5
Kate Neal. Foto: Faksimil KOIN News
Här släpptes de av.
5 av 5
Här släpptes de av. Foto: Faksimil NWCN

Tre kvinnor blev utslängda ur en taxi efter att föraren reagerat på att två av dem kysste varandra. Taxiföretaget deltog så sent som i juni i stadens Pridefirande.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Slängdes ut från galleria

Nyheter24 har tidigare skrivit om det homosexuella paret Daniel Chesmore och Jose Guzman, som slängdes ut ur ett köpcentrum i Kalifornien för att de pussat varandra på kinden.

PORTLAND. Kate Neal och flickvännen Shanako Devoll blev tillsammans med ytterligare en passagerare utslängd mitt under taxiresan hemma i Portland. Anledningen? Deras sexuella läggning.

– Taxichauffören såg när vi pussades och tog illa upp. Han började skrika riktigt elaka och homofobiska saker åt oss. Vi kända oss verkligen inte säkra i bilen, säger Neal till NWCN.

"En förödmjukande upplevelse"

Han stannade till bilen och en annan taxi kom för att hämta upp trion – trodde dem. Men den nya chauffören vägrade också köra dem. Till slut fick de skjuts hem av en passerande polisbil.

– Jag känner mig ledsen. Jag känner mig utsatt. Det var en väldigt förödmjukande upplevelse. Jag är givetvis arg. Egentligen känner jag mig ledsen å taxichaufförens vägnar, säger Neal.

Deltog i Pridefirandet i juni

Taxiföretaget Broadway Cab och polisen ska nu utreda händelsen. En intressant omständighet är att företaget så sent som i juni deltog i Portlands pridefirande genom att bland annat byta färg på loggan till en regnbågsversion, uppger Buzzfeed.

Broadways styrelseordförande Raye Miles har gjort ett längre uttalande på företagets Facebooksida efter händelsen.

"Vi har mångfald på alla möjliga sätt – nationalitet, etnicitet, religion, ålder, sexuell läggning, kön och politisk åskådning för att nämna några. Vi hedrar mångfalden varje dag. Diskriminering ska, kan och kommer aldrig tolereras", skriver hon.

Minst en av de inblandade chaufförerna har stängts av i väntan på utredningen. Företaget ska även ta del av den kameraövervakning som finns inuti bilarna, uppger NWCN.

Kommentera
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.