Twitter inför en "anmäl"-knapp.
1 av 3
Twitter inför en "anmäl"-knapp. - Foto: Ap
De har fått hård kritik av politiker och användare.
2 av 3
De har fått hård kritik av politiker och användare. - Foto: Ap
Men nu ska det vara möjligt att anmäla näthat med en knapptryckning.
3 av 3
Men nu ska det vara möjligt att anmäla näthat med en knapptryckning. - Foto: SCANPIX SWEDEN

Trycket blev för stort – nu lanserar Twitter en "näthatsknapp"

Användare hotar att bojkotta tjänsten om inte Twitter snabbt kommer med en lösning på näthatet.


Svensk twitterstjärna

Läs också om svenska Hannah Shad som har mer än 780 000 trogna anhängare på Twitter.

Och hon är bara 14 år gammal.

STORBRITANNIEN. Twitter kommer nu att lansera en "anmäl näthat"-knapp som kommer att följa med varje tweet som publiceras. 

Anledningen till beslutet sägs vara den enorma kritik som Twitter har mottagit från parlamentariker och användare efter att journalisten Caroline Criado Perez fick massvis med tweets riktade mot sig med hot om våldtäkt och dödshot, skriver Metro.

– Trots omfattningen och allvaret i dessa hot så fortsätter Twitters svar vara svagt, sa ministern Yvette Cooper i ett brev till brittiska chefen för Twitter.

Hotar med bojkott av Twitter

Mer än 12 500 personer har nu skrivit på en protestlista där de kräver att Twitter agerar och hittar en lösning på hur man kan handskas med nättroll på ett snabbare och mer effektivare sätt. Användare har också hotat med att bojkotta Twitter den 4 augusti. 

– Sociala medier har ett ansvar för den plattformen de erbjuder användarna. De bör inte tolerera den här typen av övergrepp, hot om våldtäkt och potentiellt kriminellt beteende, sa Cooper.

En talesman för Twitter har nu bekräftat att en "anmäl tweet"-knapp kommer att finnas efter varje tweet där folk har möjlighet att anmäla näthat, skriver Metro.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Leif GW Persson kritisk mot Nytorgsmannens frigivning: "Problematiskt"

Hjälp! Nordnets hopplösa pensionsfond kostar mig tusenlappar

Även en ekonomiredaktör kan gå på en blåsning. Nyheter24:s Bilbo Göransson ser över sin gamla tjänstepension från Nordnet – och fem frågetecken gör honom orolig för att han kommer bli en utsvulten fattigpensionär. Här listar vi alla konstigheter i nätbankens så kallade pensionslösning – och en drastisk åtgärd.

En häktad för mord i Uppsala i september

En person har häktats av Uppsala tingsrätt på sannolika skäl misstänkt för medhjälp till mord i Uppsala i september i fjol.

Statsministern kallas till KU om Tidölöner

Statsminister Ulf Kristersson (M) och flera av hans regeringskollegor kallas till KU i vår. De ska frågas ut om allt från elstöd till Tidölöner i Regeringskansliet.

Ryska kryptoaffärer utreds i väst

USA och Storbritannien utreder misstänkta kryptotransaktioner där värden på motsvarande 210 miljarder kronor gått via en rysk plattform, rapporterar Bloomberg med hänvisning till källor.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Ronneby

"Flera personbilar i olycka, Ronneby.", skriver polisen på sin hemsida.