Bombhoten mot de kvinnliga skribenterna.
Bombhoten mot de kvinnliga skribenterna. - Foto: SCANPIX / Faksimil Twitter / Montage

"En bomb har placerats utanför ditt hem" – hot mot kvinnliga skribenter

Flera kvinnor på de största brittiska tidningarna har mottagit bombhot på Twitter. "Den kommer smälla klockan 22.47".


LONDON. Hot mot kvinnliga skribenter och journalister har den senaste tiden lett till debatt i Storbritannien. Nu har även bombhot riktats mot kvinnor via Twitter.

Hadley Freeman, journalist på The Guardian, är en av de som mottagit hotet. "En bomb har placerats utanför ditt hem. Den kommer att smälla klockan 10.47", skrev ett okänt konto till henne:

Även magasinet Times Europaredaktör Catherine Mayer fick motta ett liknande hot:

Samma sak med Independents krönikör Grace Dent:

"Ska hugga av ditt huvud"

Som tur var blev det dock inte något av hoten. De aktuella kontona har stängts av från Twitter och polisen är inkopplad, uppger The Register.

Så sent som förra helgen våldtäktshotades den feministiska debattören Caroline Criado-Perez efter att hon drivit kampanj för att författaren Jane Austen ska pryda Englands tiopundssedlar. En 21-årig man från Manchester greps på söndagen, misstänkt för att ha legat bakom tweeten.

The Guardian-journalisten Freeman var en av de som skrivit om händelsen och fördömt hoten.

Kort därefter mordhotades Labours parlamentsledamot Stella Creasy av en okänd twittrare, något hon själv skrev om på mikrobloggen:

Twitter har haft stora problem med hat och hot som skickas anonymt. I veckan kom nyheten att en "näthatsknapp" kommer att införas för att kunna anmäla enskilda tweets.

/
/
Hot
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Klart uppåt på Asienbörser

Man hotade sajt – polis hittade stor mängd knark

1 timme sedan
En man i 45-årsåldern döms till sju års fängelse efter att polisen hittat en stor mängd narkotika och vapen i hans lägenhet i Norrköping i höstas, rapporterar P4 Östergötland.

Biden lovar Ukraina vapen i veckan

2 timmar sedan
USA:s president Joe Biden lovar mer vapen till Ukraina redan denna vecka. Beskedet kommer sedan senaten i USA:s kongress som väntat sagt ja till ett stödpaket till Ukraina på nära 61 miljarder dollar, något som Kiev väntat på sedan i höstas.

Rysk robotattack mot Charkiv

2 timmar sedan
Minst två personer vårdas för splitterskador efter en rysk robotattack mot storstaden Charkiv i nordöstra Ukraina, uppger borgmästare Ihor Terechov.

Säpo vill anonymisera offentliga handlingar

3 timmar sedan
Säpo föreslår att tjänstepersoners namn bör anonymiseras i offentliga beslutshandlingar. Enligt myndigheten skulle beslut utan namn bättre skydda individer och stat mot bland annat gängbrottslighet, rapporterar Sydsvenskan.

Misstänkt grovt brott i Södertälje

idag 00:46
Två personer har frihetsberövats i samband med ett misstänkt grovt brott i västra Södertälje, enligt polisen, som är förtegen om händelsen.