Efter massiv kritik – klädaffär drar tillbaka kontroversiell t-shirt

Barnklädeskedjan mottog massiv kritik av upprörda föräldrar och anklagades för sexism.


Vad säljer man?

Klädjätten American Apparel kritiserades hårt i ett blogginlägg – som sedan spreds som en löpeld i sociala medier. 

"Vill man sälja en skjorta eller kvinna?"

USA. Den stora klädjätten, Children's Place, kritiserades hårt för den t-shirt som såldes till tjejer med trycket "Mina bästa ämnen", skriver My Fox NY.

Under rubriken raddades ämnen upp med en kontrollruta för varje ämne. Kontrollrutan var incheckad för "shopping", "musik", "dans" men inte för "matte". Under sista kontrollrutan kunde man läsa att "Ja, ingen är perfekt".

Bad om ursäkt på Facebook

Företaget har, under de senaste dagarna, attackerats på sin Facebooksida

Många hävdade att klädföretaget fortsätter att befästa stereotypa bilder av hur tjejer och killar ska vara. Bland de klagande var det många kvinnor som jobbade med, eller gillade, matematik och naturvetenskap.

Nu har företaget dragit tillbaka t-shirten från butikerna och bett om ursäkt på sin Facebooksida, skriver My Fox NY.

"Vi tar emot feedback och tar det här allvarligt. Det har kommit till vår kännedom att vissa av er tycker att våra 'Mina bästa ämnen'-tröjor är okänsliga mot tjejer och kvinnor. Det har inte varit vår avsikt. Det finns otaliga kvinnor i alla samhällsskikt som utmärker sig i matematik, inklusive vår egen VD. Vi har dragit tillbaka den här produkten från våra butiker och vi vill framföra våra ursäkter till alla de som har känt sig kränkta", skriver företaget.

Titta på nyhetsinslaget här:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Israel går tillbaka till förhandlingsbordet

Inflationen i USA på väntad nivå

Kärninflationen i USA i februari – där prisökningarna på energi och livsmedel räknas bort – uppgick till 2,8 procent i årstakt, vilket låg i linje med förväntningarna.

Ukrainas arméchef: De har mycket mer än oss

1 timme sedan
Ryssland har ett klart övertag i kriget, enligt Ukrainas nye arméchef Oleksandr Syrskyj. Invasionsstyrkorna har flera gånger mer ammunition än vad ukrainarna har.

Tv-kocken hyllas av Nyhetsmorgon-kollegorna: "Finast och coolast av alla"

1 timme sedan
För några dagar sedan opererade tv-kocken Erik Videgård från Nyhetsmorgon sin käke. På Instagram berättar han att han fått mycket kommentarer om sitt utseende genom åren, men följarna hyllar honom.

Polisen i Svenljunga rapporterar om trafikolycka

1 timme sedan
"På länsväg 1566 sydost om Håcksvik har en bilist och en motorcyklist kolliderat.", skriver polisen på sin hemsida.

Polens president stoppar dagen efter-piller

1 timme sedan
Polens president Andrzej Duda använder sitt veto för att sätta stopp för regeringens planer på att lätta på restriktionerna mot receptfria akuta p-piller.