Har världens längsta hår – kan bli förlamad

Asha Mandela har världsrekordet i världens längsta hår. Men hon vill ha ännu längre hår – detta trots att läkare varnar henne för att hon kan bli förlamad.


Ett annat rekord

Jasleen blev nyligen Tysklands största bebis genom tiderna

Men hon är långt ifrån störst i världen.

USA. 47-åriga Asha Mandelas hår är 16,7 meter långt och hon har världens längsta hår, skriver The Mirror.

– Mitt hår har blivit en del av mig. Det är mitt liv. Jag kommer aldrig att klippa det. Det skulle vara samma sak för mig som att begå självmord, säger Asha.

Håret väger nästan 19,5 kilo och det tar två dagar att tvätta och torka håret – som dessutom blir ännu tyngre när det är blött.

Hälsorisk att ha så tungt hår

Läkare har bett henne att klippa av sig håret eftersom det innebär en hälsorisk för henne.

– Läkarna verkar tro att jag har en krökning i min ryggrad och att det är längden och vikten på håret som har orsakat den kurvan. Några har sagt att min nacke har kollapsat och att jag kan bli förlamad, säger hon. 

Oroar sig för att få håret kapat

Asha fastnar också lätt i buskar och dörrar och hon är tvungen att knyta upp håret i en sjal runt midjan när hon ska gå ut.

Hennes största rädsla är dock att någon hårfetischist kommer att skära av en lock av håret när hon inte ser det, skriver The Mirror

Titta på inslaget här:


De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fejkade ID-kort för 45 kronor – direkt i mobilen

Voi rasar på Fröken Snusk: "Samtal från våra advokater"

Konflikten mellan Fröken Snusk, Rasmus Gozzi och elsparksbolaget Voi är ett faktum. Efter Gozzis hån mot företaget slår Voi tillbaka: – Gozzi Records kan förvänta sig ett samtal från våra advokater.

Försvaret kallas till samtal efter flygincident

Regeringen har kallat Försvarsmakten till samtal om kommunikation kring flygvapnets incidentberedskap, rapporterar SVT Nyheter.

Cloetta stoppar hundratals ton godis – kan innehålla hälsofarliga ämnen

Godistillverkaren Cloetta stoppar försäljningen av hundratals ton chokladgodis efter. Anledningen är att produkterna innehåller palmolja med potentiellt hälsofarliga ämnen.

Lyft för amerikansk försvarsjätte

Amerikanska försvarsjätten Lockheed Martin lyfte försäljningen med 14 procent under första kvartalet. Fler leveranser av flygplan av typen F16 och F35 och missilsystem bidrog till det.

Klart ja till nya budgetregler i EU

Trots protester från fackförbund och många partier och ledamöter till vänster ger EU-parlamentet tummen upp för EU:s nya budgetregler.