Polisen undersöker platsen där händelsen ägde rum
Polisen undersöker platsen där händelsen ägde rum - Foto: Faksimil KTVU

Dråp blev mord på grund av inlägg på Twitter

18-årige Cody Hall åtalades först för dråp sedan han kört ihjäl en cyklist. Men när domstolen upptäckte hans Twitterinlägg där han skröt om fortkörning ändrades rubriceringen – till mord.


Pappan greps

En husrannsakan som gjordes i samband med utredningen av Cody Hall ledde också till att hans pappa greps. Han hade nämligen flera gevär hemma som han inte har tillstånd till. Nu har Aaron Hall, 43, åtalats för bland annat vapenbrott.

KALIFORNIEN. I vad som anses vara det första fallet någonsin av sitt slag har en person åtalats för ett värre brott på grund av inlägg på Twitter. Det handlar om 18-årige Cody Hall i Pleasanton som i juni körde på en 58-årig cyklist som dog av sina skador.

Han åtalades först för dråp men släpptes mot borgen. När han var i rätten i onsdags fick han dock veta att rubriceringen ändrats till mord, att han ska omhändertas och att han inte får släppas mot borgen. Anledningen är flera inlägg på Twitter som skrevs månader före händelsen, där han skryter om fortkörning.

Körde 225 kilometer

"Someone come on a death ride with me", skrev han bland annat.

Hall skröt även om att han kört i 225 kilometer i timmen. Enligt Daily Mail körde han i över 130 kilometer i timmen när han körde på cyklisten och hennes man (som bland annat bröt armen). Vägen de befann sig på har en hastighetsbegränsning på 60 kilometer i timmen.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.