Saudiske diktatorn kung Abdullah finansierade allt.
Saudiske diktatorn kung Abdullah finansierade allt. - Foto: AP / SCANPIX

610-kilosman räddad av saudiske kung Abdullah

En något speciell räddningsaktion har genomförts i Saudiarabien. 20-årige Khalid Mohsin Shaeri, som väger 610 kilo, fördes till sjukhus – och allt finansierades av diktatorn kung Abdullah.


Världens tjockaste man?

Enligt Guiness rekordbok var Manuel Uribe världens tjockaste man någonsin när han vägde 560 kilo år 2006, innan han fick hjälp att gå ned i vikt. Om allt stämmer skulle det alltså innebära att Shaeri är världens tjockaste person.

RIYADH. På begäran av Saudiarabiens diktator kung Abdullah har landets tyngsta person hämtats och tagits till sjukhus. En räddningsaktion genomfördes i veckan där både hälsodepartementet samarbetade med både försvaret och saudiska Röda korset för att flytta 20-årige Khalid Mohsin Shaeri, skriver Sky News.

Shaeri väger 610 kilo, ungefär som två elefantbebisar eller åtta genomsnittliga saudiska män.

Ingen vet varför diktatorn betalade

Räddningsaktionen fick vänta i nästan ett halvår eftersom man behövt specialbeställa en säng att transportera 20-åringen i. Han lyftes ut ur fönstret med hjälp av en stor gaffeltruck och flyttades sedan in i ett plan med destination huvudstaden Riyadh.

Allt finansierades av kung Abdullah – men det är ännu oklart varför. Det är dock inte första gången Saudiarabien griper in och tar hand om tjocka personer. Tidigare i år genomfördes en liknande aktion med två tvillingar i 350-kilosklassen, uppger Sky News.

Se räddningsaktionen här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!