Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!
783
reaktioner idag

Rysk polis slog till mot galleri – beslagtog tavla av Putin i underkläder

Man får inte förlöjliga makthavare i Ryssland. Det står tydligt efter att den ryska polisen slagit till mot ett galleri i Sankt Petersburg.

Olaglig konst i Ryssland.

Tavlorna är målade av Konstantin Altunin.

Dmitrij Medvedev.

Vladimir Putin.

SANKT PETERSBURG. Den ryska polisen har slagit till mot ett galleri i Sankt Petersburg och konfiskerat flera tavlor målade av konstnären Konstantin Altunin.

En av tavlorna visade upp landets president Vladimir Putin, klädd i vad som ser ut att vara ett nattlinne, smekandes håret på premiärministern Dmitrij Medvedev. Medvedev är iklädd trosor och behå.

Enligt Sky News säger polisen att man gått till aktion efter att ha fått rapporter om att tavlorna är olagliga, utan att ge mer detaljer än så.

"Ett olagligt beslag"

Riktigt vilka lagar som ska ha brutits är alltså oklart men Ryssland har lagar mot att förolämpa auktoriteter, skriver Sky News.

Inte heller galleriets ägare, Aleksander Donskoij, har fått någon information om varför polisen valt att ingripa.

– Det här är ett olagligt beslag. Vi har inte fått någon formell förklaring och inga kvitton på att våra tavlor beslagtagits, säger han enligt Sky News.

Mer:

Feministisk bröstattack mot ryska ambassaden