Lee Beaumont tjänar sig en liten hacka.
1 av 2
Lee Beaumont tjänar sig en liten hacka. - Foto: SCANPIX / Facebook / Montage
Beaumont har fått telefonförsäljarna att bli allt färre.
2 av 2
Beaumont har fått telefonförsäljarna att bli allt färre. - Foto: ANDERS WIKLUND / SCANPIX

Så tjänar han pengar på telefonförsäljarna

Lee Beaumont har tjänat drygt 3 000 kronor extra på ett och ett halvt år. Anledningen? Han har tvingat telefonförsäljare att betala för att ringa till honom.


Don't try this at home

Företaget bakom tjänsten som Beaumont använder är inte lika glada. De säger till BBC att de starkt avråder privatpersoner från att göra som honom eftersom det finns starka krav på den som har ett 0871-nummer. Om tjänsten missköts kan man straffas med böter.

LEEDS. I november 2011 fick Leedsbon Lee Beaumont en idé. Han skaffade sig ett 0871-nummer, ett sådant det kostar tio pence (en krona) per minut att ringa – oavsett vem som ringer.

Sedan började han fylla i numret bland sina personuppgifter hos bland annat banker, elbolag och försäkringsbolag. De som oftast använder sig av telefonförsäljare. När någon sedan ringde och försökte sälja något var det i stället Beaumont som tjänade pengarna.

"Använder bara mitt vanliga nummer till vänner och familj"

I ett av BBC:s radioprogram uppger han att han tjänat cirka 3 000 kronor på de drygt ett och ett halvt åren. Idén kom efter allt för många samtal från företag som ville sälja olika saker

– Numera använder jag bara mitt vanliga Leedsnummer till mina vänner och min familj, säger Beaumont till BBC.

Hälften så många samtal

Knepet har också gett effekt. Förutom att han blivit några tusen kronor rikare har antalet samtal per månad nästan halverats jämfört med innan han skaffade betalnumret. Flera företag undrar varför han använder sig av ett 0871-nummer, men då svarar han:

– För att jag stör mig på telefonsamtal när jag försöker titta på Coronation Street (såpopera som visats i över 7 900 avsnitt, reds. anm.) så jag tjänar hellre tio pence i minuten.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!