Hemlös man lämnade tillbaka upphittad ring – nu har han hus och bil

Billy Ray Harris fick lära sig att bra saker händer bra människor. Efter att han hjälpt en kvinna återfå sin borttappade förlovningsring har han nu gått från att vara hemlös till att ha både bil och hus.


Kai the hitchhiker

Caleb Lawrence McGillvary, mer känd som Kai, blev känd som en hjälte när han tidigare i år räddade en kvinna från att bli strypt. 

Trist nog för Kai, som kallade sig för "hemfri" snarare än hemlös, är han nu häktad misstänkt för mord.

MISSOURI. Han stod på gatan och tiggde pengar en kall februaridag när han upptäckte att någon råkat tappa sin förlovningsring i hans mugg. Billy Ray Harris funderade länge på om han skulle sälja det diamantprydda smycket men bestämde sig sedan för att försöka hitta ägaren.

Tre dagar senare kom hon tillbaka till Harris och frågade efter sin ring. Och Sarah Darling, som ägaren hette, fick tillbaka den. 

– Det får dig att inse att det finns godhjärtade människor, sa hon då till KCTV.

"Tack gode gud att det är över"

Nu har hemlöse Harris fått lön för mödan. Darling och hennes man startade en insamling för att hjälpa honom med målet att få in cirka tusen dollar till en hittelön. De fick in över 190 000 dollar – 1,25 miljoner kronor.

Harris har därför kunnat köpa både en bil och numera är han inte hemlös längre. 

– När jag tänker tillbaka tänker jag: tack gode gud att det är över. Jag menar, jag känner mig mänsklig nu, säger han till NBC Today.

"Någon som verkligen förtjänar det"

Familjen, som numera utökats med en 20 månader gammal dotter, umgås ofta med Harris och har bland annat varit på flera basebollmatcher.

– Många människor gick ihop för att förändra den här personens liv då han är någon som verkligen förtjänar det, säger Darling till NBC Today.

Se ett klipp från i mars då Harris återförenades med sin familj i teve:


/
/
Bil
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Italien lägger ned åtal mot hjälporganisationer

Polisen rapporterar om brand, Uddevalla

"Vi får in ett larm om en brand på Jarlsgatan.", skriver polisen på sin hemsida.

Kritiker sågar förslag om gårdsförsäljning

I vår kommer regeringens lagförslag om gårdsförsäljning. Redan nu kommer stark kritik mot att mikrobryggerier och destillerier ser ut att uteslutas. Socialminister Jakob Forssmed (KD) vill inte kommentera detaljer, men säger att förslaget behöver innehålla begränsningar.

EU-sanktioner mot "extremistiska" bosättare

EU inför sanktioner mot fyra "extremistiska" israeliska bosättare och två organisationer på ockuperade Västbanken.

Upp till 20 000 fick fel bostadsbidrag av Försäkringskassan

Försäkringskassan har gått ut med ett varningsmeddelande till 20 000 medborgare som fått ett extra bostadsbidrag. Utbetalningen som ska ha gjorts den 10 april kan mycket väl vara helt felaktig, och du som fått pengarna kan vara tvungen att betala tillbaka pengarna.

Trump Media varnar för nakenblankning

1 timme sedan
Börsnoterade Trump Media & Technology Group har varslat Nasdaqbörsen om att det kan ha förekommit otillåten marknadsmanipulation av bolagets aktie – med så kallad nakenblankning, rapporterar tv-kanalen CNBC.