Ett kyssande par kan bli måltavla för Wiens nya förbud.
1 av 4
Ett kyssande par kan bli måltavla för Wiens nya förbud. - Foto: AP / SCANPIX
Man får även akta sig för att inte tala för högt i mobilen.
2 av 4
Man får även akta sig för att inte tala för högt i mobilen. - Foto: SCANPIX SWEDEN
En kebab kan dofta för starkt för att ätas i kollektivtrafiken.
3 av 4
En kebab kan dofta för starkt för att ätas i kollektivtrafiken. - Foto: AP
Wiener Liniens kontrollerar även spårvagnar och bussar. (Den här spårvagnen är dock från Belgrad)
4 av 4
Wiener Liniens kontrollerar även spårvagnar och bussar. (Den här spårvagnen är dock från Belgrad) - Foto: SCANPIX SWEDEN

Nu ska kyssar i tunnelbanan förbjudas

Snart kan man bli avslängd och tvingas betala böter för en kyss i Wiens tunnelbana. Även starkt doftande mat och högljutt prat kommer bestraffas.


Kyssförbud blev kysszon

Ett liknande fall har faktiskt ägt rum – i Storbritannien. På stationen Warrington Bank Quay portades ett par sedan de kysst varandra när de skulle säga adjö. Efter en del kontroverser infördes en särskild "kysszon", där par fick 20 minuter på sig att pussas.

WIEN. Är du en hångelsugen österrikare med smak för kebab? Då lär du förmodligen vara Wiener Liniens, den österrikiska huvudstaden Wiens kollektivtrafik, värsta fiende.

Företaget har nämligen beslutat sig för att förbjuda kyssar, starkt doftande mat och högjutt prat i mobilen. Den som ertappas göra eller äta något förbjudet kommer kastas av tågen av särskilda vakter och straffas med böter på cirka 430 kronor.

Hade sex – och tog med häst

Enligt Daily Mail införs förbuden efter en ganska tuff period för Wiener Liniens. Tidigare har ett par haft sex på ett av tågen och en annan gång tog någon med sin häst ombord. Detta är dock händelser som bör rendera i högre straff än bara böter, menar företaget.

Nu återstår bara frågan – var går gränsen för en "puss" och en förbjuden "kyss"? Det verkar vara upp till specialutbildade vakter att bestämma.

– Våra kontrollanter är väl utbildade för att känna igen vad som stör andra passagerare, säger en talesperson för Wiener Linien i ett uttalande enligt Daily Mail.

/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Regeringen skyndar på riktlinjer för skärmtid

The Body Shops hemsida ligger nere: "Tack för.."

The Body Shops hemsida ligger nere. Trots att personal säger att den kommer att fungera igen inom kort har sidan redan legat nere i snart tre veckor. Väntar de svenska The Body Shop-butikerna samma öde som de brittiska?

Kriminell personal – HVB-hem tvingas stänga

Aktivt kriminell personal, stök och en nedbränd byggnad. Efter larm från polisen stängs ett HVB-hem på Gotland med omedelbar verkan, rapporterar lokala medier.

Danmark ser över taiwanesers registrering

Taiwaneser som kommer till Danmark registreras som kineser. Nu kan det förfarandet ändras, enligt utrikesminister Lars Løkke Rasmussen (M), som säger att han är öppen för "en alternativ lösning".

Mordmisstänkta 16-åringen placeras på Sis-hem

Häktningen av den 16-åriga pojken som är misstänkt för att ha mördat en 15-åring i Alingsås hävs – och han placeras på ett Sis-hem i väntan på dom. Han ska också genomgå en rättspsykiatrisk undersökning.

Hon är hockeystjärnan Niklas Hjalmarssons kända exfru

Niklas Hjalmarsson är en av få svenskar som vunnit Stanley Cup, men hur bra koll har du egentligen på den tidigare hockeystjärnan? Nyheter24 har samlat det som googlas mest om honom.