Kasey Caron får inte ställa upp i rätt val.
1 av 3
Kasey Caron får inte ställa upp i rätt val. - Foto: Faksimil NBC10
Skolledningen har vägrat gå 17-åringen till mötes.
2 av 3
Skolledningen har vägrat gå 17-åringen till mötes. - Foto: Faksimil NBC10
Caron i klassrummet.
3 av 3
Caron i klassrummet. - Foto: Faksimil NBC10

Transsexuell får inte bli "homecoming king"

17-åriga Kasey Caron föddes som tjej men identifierar sig som kille. Nu har skolans styrelse vägrat honom möjligheten att bli "homecoming king".


Den motsatta solskenshistorien

Nyheter24 skrev för bara ett par dagar sedan om Cassidy Lynn Campbell, 16, som föddes som kille men som nyligen valdes till "homecoming queen".

PENNSYLVANIA. Efter en lång och hård kamp får till slut transsexuelle Kasey Caron, 17, inte ställa upp i tävlingen om vem som ska bli balens kung, så kallad "homecoming king".

Caron har tagit strid mot skolledningens första beslut att inte tillåta hans kandidatur. På tisdagen röstade styrelsen för Richland High School definitivt nej till 17-åringens överklagan.

– Anledningen till att jag kämpat så hårt för det här är den enkla anledningen att det är min rätt att kandidera lika mycket som vem som helst. Det borde inte ens bli någon diskussion, säger Caron till NBC10.

"Göra det bästa av situationen"

En av motiveringarna bakom beslutet är att 17-åringen fortfarande listas som tjej enligt födelseattestet – även om könet på Carons körkort bytts ut.

Kamraterna i skolan röstade fram honom till en av kandidaterna till balens kung men nu tvingas han ställa upp i valet till vem som ska bli balens drottning.

– Jag tänker ändå närvara och om jag skulle råka vinna får jag göra det bästa av situationen, säger Caron.

"Kommer komma fler transsexuella"

Han hoppas till slut att skolans ledning tar sitt förnuft till fånga – framför allt med tanke på framtida elever.

– Fler transsexuella ungdomar kommer att gå i den här skolan en vacker dag och det kommer inte finnas något stöd för dem – de kommer vara tvungna att genomgå samma kamp, säger 17-åringen till NBC10.

/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!