De har nu gripits.
1 av 3
De har nu gripits. - Foto: Ap
Från Rebeccas begravning.
2 av 3
Från Rebeccas begravning. - Foto: Ap
3 av 3
- Foto: Ap

Mobbade 12-årig flicka tills hon tog sitt liv – skröt på Facebook

Polisen i Florida har gripit två flickor för att ha mobbat och drivit en 12-årig flicka till självmord i september tidigare i år.


Facebooksida

Här hittar du Rebeccas minnessida som startades av hennes mamma.

FLORIDA. 12-åriga Rebecca Sedwick tog sitt liv den 9 september när hon hoppade från taket från en fabriksbyggnad.

Hon hade blivit terroriserad i flera månader av två flickor, 12 och 14 år gamla, via nätet. De hade skickat meddelanden och skrivit på hennes "wall" på Facebook. 

Polisen Grady Judd berättade att i rädsla för att flickorna skulle mobba andra valde de därför att gripa dem. 

Polisen beslagtog också flera mobiltelefoner och datorer. 

Någon hackade kontot

En av flickorna ska ha skrivit "Ja, jag vet att jag mobbade Rebecca och att hon tog livet av sig men jag bryr mig inte ett skit" på sin Facebook. Senare påstod hon att någon hade hackat hennes konto.

– De brukade säga att hon var ful, att ingen gillade henne och att hon skulle gå och ta livet av sig, sa Rebeccas mamma, Tricia Norman

Rebecca rymde hemifrån i november förra året och låg efter det på sjukhus i tre dagar efter att ha skurit sina handleder. 

Hon bytte skola men mobbningen fortsatte på nätet.

Sökord som tydde på självmord

När polisen gick igenom Rebeccas dator fann de att hon hade sökt på bland annat "var går gränsen för övervikt för en 13-årig tjej" och "hur man får ut rakbladen ur rakkniven". 

De hittade dessutom en bild på Rebecca med huvudet vilandes på järnvägsspåret, skriver USA Today.  

/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Oljepris upp efter rapporter om attack

Här är hoten mot lägre ränta

Inflationen i Sverige är på väg ned och frågan tycks nu bara vara hur många räntesänkningar det blir i år. Men de kommande åren finns orosmoln som kan driva upp inflationen igen.

Kraftigt ned i Japan

1 timme sedan
Det var i huvudsak nedåt, rejält i Japan, för ledande börsindex i Asien i fredagens förmiddagshandel.

Man dömd till sju års fängelse för barnvåldtäkt

1 timme sedan
En man från en kommun norr om Stockholm har av Norrtälje tingsrätt dömts till sju och ett halvt års fängelse för bland annat grov våldtäkt mot barn och barnpornografibrott.

Medieuppgifter: Israel har attackerat mål i Iran

2 timmar sedan
Projektiler från Israel ska ha träffat mål i Iran, uppger flera amerikanska medier med hänvisning till källor. Iran bekräftar att man skjutit ned drönare men tillbakavisar att man skulle angripits av tyngre vapen. "Ingen större skada har uppstått", enligt en statlig nyhetsbyrå.

Nu börjar världshistoriens största val

2 timmar sedan
En tiondel av mänskligheten kan delta när världens största val nu inleds. Men frågan är vilka möjligheter indierna har vid urnorna. Det ses som givet att premiärminister Narendra Modi behåller makten. Människor är benägna att rösta bort demokrati om de får säkerhet i utbyte. Och det är så de uppfattar honom, säger Indienexperten Sten Widmalm.