Stockholm

Rödhåriga elever slagna i "South Park"-inspirerad misshandel

Teveserien ska ha inspirerat till attackerna.
Teveserien ska ha inspirerat till attackerna. Foto: Faksimil Facebook / Youtube

Inspirerade av serien "South Park" anordnade eleverna en särskild dag i skolan då man skulle slå rödhåriga. Här är verklighetens "Kick a Ginger Day".


Läs mer
"Ginger Kids"

I detta det 136:e avsnittet av "South Park" tar Cartman strid mot rödhåriga genom ett brandtal på skolan. Diskriminering sprids i staden, tills hans vänner färgar hans hår rött medan han sover. När han själv är rödhårig börjar han kämpa för deras lika värde.

ROTHERHAM. I avsnittet "Ginger Kids" av "South Park" tar karaktären Cartman strid mot de rödhåriga barnen. Nu tros den populära teveserien ha lett till verklig misshandel av rödhåriga barn på en skola i engelska Rotherham.

Enligt Daily Mail har flera föräldrar lagt upp bilder på blåmärken som deras barn fått efter att några arrangerat "Kick a ginger day" (="slå en rödhårig") i skolan. Oroliga vuxna har också startat en Facebookgrupp för att sprida information om attackerna, som väntas bli fler.

"Vill att skolan agerar så att det inte händer igen"

Budskapet sprids om en ny officiell "National kick a ginger day" den 20 november, något som fått vissa föräldrar att vägra låta sina barn gå till skolan.

– Det är både pojkar och flickor som har legat bakom de här attackerna och jag vill att skolan agerar så att det inte händer igen, säger en anonym mamma, som valt att hålla sin 13-åriga son hemma, till Daily Mail.

"Hör inte hemma på vår skola"

Skolan Wingfield Academy, som har 850 elever, menar att ungdomarna som legat bakom våldet redan straffats, men går inte in på några detaljer.

– Dessa beklagliga handlingar, gjorda genom att peka ut oskyldiga personer, hör inte hemma på vår skola. Så fort vi fick reda på att detta ägt rum på vår skola agerade vi snabbt för att vara så tydliga som möjligt, säger en talesperson för skolan till Daily Mail.

Polisen utreder attackerna där minst sex ungdomar slagits. Samtliga är i åldrarna 11-16 år.

Se klippet från South Park som tros ha inspirerat attackerna:


South Park-avsnittet (där Cartman hävdar att rödhåriga inte har någon själ) fick det här svaret – som är setts av miljontals människor världen över:


Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.