Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Anonymous om våldtäkterna i Maryville

- 19/10/2013, 11:28 -
Pratar om Operation Maryville.
1 av 6

Pratar om Operation Maryville.

Faksimil Facebook/Al-Jazeera/Youtube

Daisy Coleman hittades avsvimmad och frusen på familjens gräsmatta.
2 av 6

Daisy Coleman hittades avsvimmad och frusen på familjens gräsmatta.

Privat

Anonymous har gått ut med "Operation Maryville".
3 av 6

Anonymous har gått ut med "Operation Maryville".

Faksimil Youtube

Melinda och Daisy Coleman i en intervju häromdagen med CNN.
4 av 6

Melinda och Daisy Coleman i en intervju häromdagen med CNN.

Faksimil CNN

Paige Parkhurst berättar om händelsen i Al-Jazeera tillsammans med sin mamma.
5 av 6

Paige Parkhurst berättar om händelsen i Al-Jazeera tillsammans med sin mamma.

Faksimil Al-Jazeera

Den lilla staden Maryville i Missouri har 12 000 invånare.
6 av 6

Den lilla staden Maryville i Missouri har 12 000 invånare.

Wikimedia Commons

Efter våldtäkterna av Daisy Coleman och Paige Parkhurs gick Anonymous ut med "Operation Maryville". Nu pratar de om operationen.

MARYVILLE. I torsdags tog åklagaren Robert Rice beslutet. Utredningen om våldtäkten av 14-åriga Daisy Coleman skulle tas upp igen. Till en början var det dock helt tvärt om.

Efter att Daisy, och hennes mamma Melinda, anmält att 14-åringen våldtagits av en populär spelare i det lokala fotbollslaget brakade helvetet löst. Daisy fick höra att hon "bett om det", utredningen lades ned och familjen jagades ut ur den lilla staden Maryville. 

Samma sak skedde för Daisys vän Paige Parkhurst som våldtogs vid samma tillfälle.

"Operation Maryville"

Men protesterna mot det inträffade blev många och starka, bland annat från det löst sammansatta hackarnätverket Anonymous som startade upp "Operation Maryville" där de uppmanade människor att kämpa mot beslutet att lägga ned förundersökningen.

"Vi undrar, hur invånarna i Maryville sover på nätterna? Om Maryville inte försvarar de här unga tjejerna, om polisen är för feg eller korrupt för att göra sitt jobb, om rättssystemet har övergett dem – då måste någon stå upp för dem", sa en datorgenererad röst i ett videoklipp som spreds i Anonymous kanaler.

Talar ut

Några av de hackare som har tagit del i Anonymous operationer har nu pratat om det hela med Daily Dot.

– Det är en skam att vi inte kände till det hela tidigare. Jag är bara glad att Daisy inte lyckades med sina självmordsförsök. Vi hade tur, på så sätt. Och med "hade tur" så menar jag att det är tur att Daisy är en sån fantastisk och modig människa, det är de båda, säger en av dem.

– Offret ska aldrig behöva känna gömma sig eller skämmas, förövaren ska. Istället för att lära ut "bli inte våldtagen" så borde det vara "våldta inte". Blir du utsatt för något annat brott så behöver du inte dölja ditt ansikte, säger en annan.

Fortsätter jobba

Videon som gruppen till en början publicerade plockades ned av Youtube men många andra sprids nu på sajten, så många att skaparna inte tänker lägga upp någon ny version. Men man tänker fortsätta följa fallet.

– Vi kommer att fortsätta hålla ett öga på hur händelserna utvecklas. I det här fallet är vi mer av en publiceringsmaskin. Myndighetspersonerna väntar på att det här ska blåsa över, men det kommer det inte att göra. Vi har gott om tid och allmänhetens ögon är riktade mot oss. Och det ligger i deras händer nu, vi måste bara hålla dem motiverade, säger en av hackarna till Daily Dot.

Här kan du se Anonymous uppmaning: