Chaufför räddade kvinna från att begå självmord

När ingen annan stannade för att hjälpa den självmordsbenägna kvinna så gjorde denna busschaufför det – och övertalade kvinnan till att inte hoppa från bron.


Föll ner i brunn

Kvinnan råkade falla ner i en vattenbrunn. 

Ingen hörde hennes rop på hjälp – förrän två veckor senare.

USA. Busschauffören Darnell Barton körde sin vanliga rutt när han plötsligt upptäckte en kvinna som hade klättrat över på fel sida av broräcket, skriver CBC News.

– Det verkade inte vara på riktigt på grund av allt som pågick runtomkring med trafiken, och fotgängarna som bara gick förbi, sa Barton.

Trots att bussen var full valde Barton att stanna – när ingen annan gjorde det – och öppnade dörren och skrek ut: "Frun, mår du bra?"

Var upprörd och borta

När kvinnan inte reagerade ringde han och larmade och gick sedan ut.

– Hon var upprörd, avlägsen och helt borta. Jag tog tag i hennes arm och la armen om henne och sa "Vill du inte komma över till den här sidan av räcket?" Och det var första gången hon pratade med mig och svarade "Ja". 

Barton hjälpte kvinnan att klättra tillbaka över räcket och sedan satte han sig ner och pratade med henne. 

Händer av en anledning

– Allt händer av en anledning. Det var meningen att jag skulle vara där för henne i just den stunden. Jag ville övertyga henne om att oavsett vad det var så skulle jag hjälpa henne genom det.

Barton berättar att hans kollegor hade gjort detsamma och han fick senare en applåd av sina passagerare när han kom in i bussen igen efter att kvinnan hade blivit omhändertagen.

– Jag är en football-kille så när du sitter på bänken och tränaren ropar upp ditt nummer, då går man in och gör vad som krävs, och jag tror att det var det jag gjorde nu också, säger Barton, till CBS News.

Titta på nyhetsinslaget här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Person skjuten under jakt

Razzior mot ryskt spionnätverk i Polen

Polsk säkerhetstjänst uppger att en räd genomförts mot ett ryskt spionnätverk. Räden har genomförts i samband med tjeckisk underrättelsetjänst.

SMHI varnar – här blir det snö i påsk

Snöfall, sol, plusgrader och sedan återigen kallt. Jag skulle beskriva påskvädret som ostadigt över landet, säger Christopher Greenland, meteorolog vid SMHI.

Expresidenten Zuma stoppas från val i Sydafrika

Sydafrikas tidigare president Jacob Zuma har exkluderats från landets val i maj, meddelar valmyndigheten.

Femte person misstänkt för väskmordet

Ytterligare en person, en 27-årig kvinna, har häktats i sin utevaro misstänkt för inblandning i det så kallade väskmordet på Värmdö utanför Stockholm, rapporterar Smålandsposten.

Buss körde av bro i Sydafrika – 45 döda

1 timme sedan
45 personer har omkommit i en bussolycka i Sydafrika, enligt landets transportdepartement. Av bussens 46 passagerare överlevde bara en åttaårig flicka.