Vägrade ge dricks – för att servitrisen var gay

Dayna Morales hade en av de värsta kvällarna i sitt liv på sitt arbete. Först hånades hon – sedan fick hon ingen dricks. Kunden vägrade eftersom hon är homosexuell.


Inte första gången

I slutet av oktober skrev Nyheter24 om ett nästan identiskt fall. Då skrev en person så här på en nota:

"Tack för din service, det var fantastiskt. Med det sagt kan vi inte ge dig någon dricks med gott samvete eftersom din homosexuella livsstil är en förolämpning av gud".

NEW JERSEY. "Jag presenterade mig själv och sa att jag heter Dayna. Mamman i familjen tittade på mig och sa: "oj, jag trodde du skulle säga att du hette Dan – du överraskade oss!".

Så började den före detta marinkårssoldaten Dayna Morales pass på jobbet som servitris på Gallop Asian Bistro i Bridgewater. Men mot slutet av kvällen blev det värre. När hon plockade upp notan från bordet fick hon beskedet att familjen inte lämnat någon dricks.

"Kan inte acceptera din livsstil"

Anledningen? De kunde inte ställa sig bakom hennes "livsstil". Så här stod det på notan, som var på cirka 620 kronor:

"Jag är ledsen, jag kan inte ge dig dricks eftersom jag inte kan acceptera din livsstil och sättet du lever på".

I ett mejl till Facebookgruppen "Have a Gay Day" har Morales skrivit om sin historia. Enligt Huffington Post har mejlet fått stor spridning på exempelvis Facebook och Twitter.

"Jag är fullständigt förolämpad, galen, arg och sårad att det här är vad hennes barn kommer att växa upp och lära sig. Jag tjänstgjorde i marinen för att försvara sådana människors frihet", skriver hon.

Hindrade sig själv från att spotta i maten

Facebookinlägget från "Have a Gay Day" tackar Morales för stödet – och säger att det hela hade kunnat sluta annorlunda om familjen inte haft barnen med sig.

"Tack allihop för ert stöd – jag var tvungen att använda varje fiber i min kropp för att hindra mig själv från att spotta i deras mat eller säga något dumt. (Jag ska inte ljuga, om deras barn inte varit där hade det här varit en mycket annorlunda historia)", skriver hon.

/
USA
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kanarieöarna kokar – protesterar mot massturism

Grekiskt prinspar går skilda vägar

Prins Nikolaos av Grekland och prinsessan Tatiana av Danmark skiljer sig efter 14 års äktenskap.

Man död i villabrand

En man i 65-årsåldern har avlidit i en brand i en villa i Älvsjö i Stockholms kommun.

Vanliga maten innehåller cyanid – så lite förgiftar dig

Varje år uppsöker tusentals personer sjukhus på grund av förgiftning. En riskfaktor är vanliga frön och mandlar som finns i många hushåll. Det finns sorter som nämligen innehåller det livsfarliga giftet cyanid.

Morgonens nyheter 20 april

Här kommer morgonens nyheter i korthet.

Polisen rapporterar om trafikolycka, Östersund

"Polisen får in en anmälan om en viltolycka på E45, Ångsta.", skriver polisen på sin hemsida.