Tjuven satte fast pedofilen som han hoppas "får livstid".
1 av 4
Tjuven satte fast pedofilen som han hoppas "får livstid".
Polisen letar dock fortfarande efter inbrottstjuven.
2 av 4
Polisen letar dock fortfarande efter inbrottstjuven. - Foto: COPYRIGHT SCANPIX SWEDEN / HENRIK MONTGOMERY / SCANPIX
Tjuven kunde inte med gott samvete ignorera filmerna.
3 av 4
Tjuven kunde inte med gott samvete ignorera filmerna. - Foto: JONAS EKSTRÖMER / SCANPIX
Han stal en Super 8 kamera och chockades av vad han fann.
4 av 4
Han stal en Super 8 kamera och chockades av vad han fann. - Foto: PG 2006

Inbrottstjuv hjälpte polisen avslöja pedofil

En inbrottstjuv upptäckte att kameran han stulit innehöll film på en man som sexuellt utnyttjade unga pojkar. Då bestämde han sig för att göra något åt saken.


Den misstänkte pedofilen polisanmälde inbrottet

Den misstänkta pedofilen har rapporterat inbrottet till polisen. Flera av hans elektronikprylar hade blivit snodda men kameran anmälde han ej försvunnen. 

MADRID. Om du tror att inbrottstjuvar saknar samvete är det nog dags att tänka om. 

En inbrottstjuv som bland annat stal en Super 8-kamera och flera band från ett hem tillhörande en 64-årig man upptäckte snart att filmerna innehöll barnpornografiskt material.

Hemadress, filmer och en lapp

Inbrottstjuven placerade tre band i ett brunt kuvert som han gömde under en bil innan han ringde polisen från en telefonkiosk och gav dem instruktioner för att hitta banden. För att underlätta för polisen hade han även skrivit ner hemadressen till 64-åringen och ett meddelande. 

"Jag har haft oturen att komma över dessa band och jag känner mig skyldig att lämna in dem så att ni kan göra ert jobb och sätta han i livstids fängelse", löd meddelandet. 

64-åringen är en lokal fotbollstränare som lever ensam. Enligt CNN har han lockat de unga spelarna att se på porr och sedan utnyttjat dem sexuellt. 

Polisen uppger dock att de fortfarande letar efter tjuven med det goda samvetet. 

Hem
/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kvinna och barn uppges dödade i Libanon

Rekordmånga stulna bilar försvinner spårlöst

Bilbrotten minskar. Ändå försvann i fjol hundratals stulna bilar spårlöst, enligt försäkringsbolaget If. Nu hoppas Tullen på ny lagstiftning i höst. Situationen i dag är frustrerande för medarbetarna, säger Martin Petersson, sakkunnig på Tullverket.

Krav om mer pengar till värnpliktiga

Motivationen tryter för värnpliktiga när dagsersättningen är låg. Samtidigt råder det så stor platsbrist inom Försvarsmakten att vissa förband inte haft sängplatser till alla värnpliktiga, visar en ny rapport från Pliktrådet.

USA-straff tog direkt – bosättares kort spärrat

USA:s nya sanktioner mot våldsamma israeliska bosättare har fått snabbt genomslag. Extremistledaren Bentzi Gopstein fick reda på att hans kort var spärrat när han försökte tanka bilen.

Polisen i Smedjebacken rapporterar om djur

1 timme sedan
"En häst springer lös på riksväg 66", skriver polisen på sin hemsida.

Stubb: Nato ny fas i vårt förhållande

2 timmar sedan
Statsminister Ulf Kristersson (M) tackar Finlands nyblivne president Alexander Stubb för att ha övertygat honom att Finland skulle ta steget in i Nato. Alexander hjälpte mig att läsa Finland rätt och därmed navigera Sverige rätt. Det är jag mycket tacksam för.