Här tar han en selfie efter flygkraschen

Fernando Puentes var med på ett mindre plan som kraschade utanför Hawaii. När han kastat sig ut i vattnet tog han tillfället i akt och fotade sig med det sjunkande planet.


Nyordet

I slutet av december kom "selfie" med på Språkrådets årliga nyordslista. Redan i november blev det utsett till 2013 års ord.

HAWAII. Det var för en dryg månad sedan som passagerna i Makani Kai Air-planet insåg att de var på väg att krascha.

En av passagerarna, Fernando Puentes, hade med sig en GoPro-kamera som han filmade förloppet med. Hans klipp visar hur sirener och lampor går igång på planet för att varna om kraschen.

En av nio avled

När planet väl hamnat i vattnet passade Puentes på att filma sig själv – med ett sjunkande flygplan i bakgrunden. En selfie, med andra ord.

Enligt Khon2 fick han flyta runt i vattnet i ett par timmar innan kustbevakningen kunde komma till undsättning.

En av de nio passagerarna avled i kraschen.

Varning för starka bilder:


/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kosttillskott återkallades – flera döda

Inte bara trevligt med påsk? "Då kan det vara värt sura miner"

Påskfirandet är dessvärre inte lika trevligt för alla. Att återse familj och släkt kan betyda olika saker för olika människor. Nyheter24 har pratat med en psykolog om hur man kan hantera oron inför påskfirandet.

Här är tio korta utbildningar – med månadslön på minst 44 000 kronor

Sugen på nytt jobb, men mindre sugen på en lång utbildning? Här är tio korta utbildningar som leder till jobb med snittlön på minst 44 600 kronor i månaden.

Pojke död – gick genom isen i Borlänge

En pojke i femårsåldern har avlidit efter att han i söndags gick genom isen på Tjärnasjön.

Huawei dubblerade sin vinst

1 timme sedan
Den kinesiska telekomjätten Huawei Technologies rapporterar att bolagets vinst mer än dubblerades förra året. Nettovinsten blev 2023 87 miljarder yuan, vilket motsvarar 12 miljarder dollar. Intäkterna ökade med tio procent.

Olycksfartygets kraft som en raketuppskjutning

1 timme sedan
Containerfartyget som orsakade brokollapsen i Baltimore närmade sig långsamt bron, visar filmklipp som har spritts på nätet. Men själva kraften vid kollisionen uppskattas ha motsvarat en raketuppskjutning.