Keegan Keppner har ett hjärta av guld.
1 av 5
Keegan Keppner har ett hjärta av guld. - Foto: faksimil ABCnews
– Det är sorgligt att se dem lida, säger Keegan Keppner till ABCnews.com.
2 av 5
– Det är sorgligt att se dem lida, säger Keegan Keppner till ABCnews.com. - Foto: faksimil ABCnews
Keegan fick hjälp av sin styvpappa.
3 av 5
Keegan fick hjälp av sin styvpappa. - Foto: faksimil ABCnews
De kokade ris och bönor till de hemlösa och delade ut.
4 av 5
De kokade ris och bönor till de hemlösa och delade ut. - Foto: faksimil ABCnews
Tältlägret där de hemlösa bor ska rivas av staden. Keegan och hans styvpappa har bestämt att de ska komma tillbaka, oavsett om lägret rivs eller inte.
5 av 5
Tältlägret där de hemlösa bor ska rivas av staden. Keegan och hans styvpappa har bestämt att de ska komma tillbaka, oavsett om lägret rivs eller inte. - Foto: faksimil ABCnews

Döende pojke uppfyllde sin sista önskan – gav ut mat till hemlösa

Tioåriga Keegan Keppner har sedan 2005 haft en hjärntumör. Läkarna kan inte göra mer och Keegan vet att han kommer att dö. Han bestämde sig då för att under sin sista tid i livet göra världen till en lite bättre plats.


2005 diagnostiserades Keegan Keppner med cancer i hjärnan och ryggraden. För Keegan är cancern obotlig. Han lider också av sjukdomen hydrocephalus, eller så kallad vattenskalle, som gör att vätska bildas i hjärnan och skapar tryck.

Keegans mamma och styvpappa är båda arbetslösa och familjen har själva haft det ganska tufft – men det hindrade inte Keegan från att hjälpa de som har det ännu värre.

– En gång, när jag hade fått beskedet om cancern, hade inte mamma några pengar till mat så vi fick svälta i två-tre dagar i rad. Hon kunde inte jobba eftersom hon var tvungen att ta hand om mig, säger Keegan till ABCnews.com och fortsätter:

– Jag vill inte att någon annan ska ha det så.

Ris och bönor

Tillsammans med sin styvpappa åkte Keegan ned till ett tältläger i staden med mat för att dela ut frukost till de hemlösa.

– Han såg många hemlösa människor på gatorna och gav dem pengar när han kunde, säger styvpappan till ABCnews.com, och fortsätter:

– De hemlösa knuffas ut ur staden. En man som hette Ken grät i teve och det påverkade Keegan väldigt mycket. Han såg på mig och sa att vi måste verkligen göra något.

Sagt och gjort, Keegan och hans styvpappa kokade ris och bönor och åkte ner till tältlägret och delade ut maten till människorna där.

Se videoklipp på när Keegan Keppner och hans styvpappa delar ut mat här: