Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mobbades – och blev avstängd från skolan

Noel i en bild från filmen som gjorde att han blev avstängd.
1 av 2

Noel i en bild från filmen som gjorde att han blev avstängd.

Många reagerade på Twitter och Facebook.
2 av 2

Många reagerade på Twitter och Facebook.

Nyheter | 21/01/2014 22:34

18-årige Noel var fram till nyligen elev vid Cocoa High School i Brevard County i delstaten Florida. Hans brott? Han medverkade i en gayporrfilm.

BREVARD COUNTY. 18-årige Noel blev mobbad av klasskamrater efter att de upptäckt filmen och när skolledningen fick nys om mobbningen stängde de av honom, inte mobbarna, trots att han inte gjort något brottsligt.

Skolledningen menade att Noel orsakade störningar på campus och han fick inte komma till skolan på 10 dagar vilket automatiskt leder till att eleven får en så kallad "Failure from Absense", eller "underkänt på grund av frånvaro", som i sin tur innebär att en elev inte kan ta examen.

Hotar med ytterligare avstängningar

Nätforumet Reddit fick också nys om händelsen när någon som hävdade sig vara en kusin till Noel skrev att flera elever planerade protestaktioner genom att skolka, bära speciella t-shirtar och affischera på skolan. Skolans rektor Stephanie Soliven hotade då att stänga av alla elever som stödde protesten.

Skolans Facebooksida har sedan dess överösts med klagomål från elever och före detta elever där de skriver att skolan borde skämmas som diskriminerar Noel.