Måndag 27 Sep
Stockholm

Fem politiker som inte kunnat hålla tasken i styr – vi har listan

Bill Clinton är inte ensam.
1 av 6
Bill Clinton är inte ensam. Foto: TT BILD / Ap
John F. Kennedy.
2 av 6
John F. Kennedy. Foto: TT BILD / Ap
Silvio Berlusconi.
3 av 6
Silvio Berlusconi. Foto: TT BILD / Ap
Anthony Weiner.
4 av 6
Anthony Weiner. Foto: TT BILD / Ap
François Hollande.
5 av 6
François Hollande. Foto: TT BILD / Ap
Boris Johnson.
6 av 6
Boris Johnson. Foto: TT BILD / Ap

Bill Clinton är inte ensam – Nyheter24:s Gustav Holmström listar fem andra politiker som har varit otrogna.

Kommentera
Kopiera länk
Dela
Läs mer

I veckan pratades det mycket om den före detta amerikanska presidenten Bill Clintons eventuella otrohet med skådespelarstjärnan Elizabeth Hurley. Vilket, om det nu stämmer, som bekant inte vore första gången som Clinton misslyckades med att hålla en utomäktenskaplig relation hemlig. 

Men han är inte direkt den enda manlige politikern på toppnivå som haft lite svårt för det där med att vara trogen. Nyheter24 har funderat lite och plockat ut fem andra som inte heller direkt haft några kanonäktenskap.

1. François Hollande

Det var inte alls länge sedan som nyheten briserade – Frankrikes president François Hollande hade en affär. Dessutom med den synnerligen välkända skådespelerskan Julie Gayet. Inte så smart va, François? Det tyckte inte hans partner Valerie Trierweiler som ryktas ha svarat med att slå sönder Hollandes kontor.

2. Silvio Berlusconi

Med den gamle bocken Silvio Berlusconi är det snarare svårt att förstå att han faktiskt varit gift. Sexskandalerna har avlöst varandra för Berlusconi genom åren, och det är faktiskt aningen svårt att tro att han har varit gift.

Flera gånger till och med. Först med Carla Elvira Dall'Oglio som han dock var otrogen mot med den före detta skådespelerskan Veronica Lario, som han senare också gifte sig med. Men inte heller hon blev kvar. 2009 lämnade även hon Berlusconi och förklarade att hon inte kunde vara gift med någon som "föredrog minderåriga".

3. John F. Kennedy

Att JFK inte direkt var den trognaste äkta mannen i världshistorien är allmänt känt. Och liksom de båda tidigare på den här listan hade han smak för skådespelerskor. Han hade affärer med såväl Mairlyn Monroe som Gene Tierney och Jayne Mansfield. Samt enligt tämligen samstämmiga rykten otaliga andra kvinnor.

4. Boris Johnson

Boris Johnson är numera känd för att vara borgmästare i London, ha en Donald Trump-liknande frisyr samt för faktumet att han verkligen heter Boris. Men innan han var borgmästare var han konstminister i Torys skuggregering under det tidiga 00-talet. En post som han blev av med efter att först ha varit otrogen, och sedan förnekat det hela.

5 Anthony Weiner

Det kan förvisso diskuteras huruvida Anthony Weiner var otrogen i ordet bokstavliga mening, men han hamnade i alla fall mitt i flertalet sexskandaler under sin korta men händelserika karriär. Först lyckades han twittra ut bilder på sin penis till alla sina twitterföljare, i stället för att skicka dem privat till några utvalda kvinnor. Något som ledde till att han fick lämna sin plats i den amerikanska kongressen.

Ett par år senare försökte han göra comeback genom att bli borgmästare i New York. Men efter att det då avslöjades att han efter den första skandalen även hade sexchattat med en 23-åring vid namn Sidney Leathers gick det riktigt risigt för Weiner.

Han hamnade sist i borgmästarvalet och fick lämna politiken med svansen mellan benen

FOTO: TT BILD

Kommentera
Kopiera länk
Dela