Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Pingviner på Prozac tack vare taskigt väder

- 07/02/2014, 13:57 -
1 av 2

TT

2 av 2

TT

Det är inte bara vi människor som blir deppiga av vintervädret. Nu har även pingviner börjat må så dåligt att de försetts med antidepressiva medel.

STORBRITANNIEN. Efter veckor av kraftigt regn och vind har pingvinerna på Sea Life Centre i Scarborough blivit deprimerade. Pingvinerna, som är hemmahörande i Sydamerika, är vana vid hårda väderförhållanden, men inte under en så lång period.

– Efter första veckan var våra fåglar bara lite sänkta, men nu efter en månad har de fått nog och känner misär, precis som resten av oss, säger djurskötaren Lyndsey Crawford till Guezelian News Agency. 

Har fått antidepressiva

Personalen på Sea Life Centre menar att vädret har bidragit till att sänka pingvinernas naturliga försvar, vilket har gjort att de har varit tvungna att ge pingvinerna antidepressiva medel för att förhindra att värre symptom uppstår.

– Det har funkat än så länge, men vi hoppas på att vädret ändras och att pingvinerna åtminstone får några dagars sol, säger Crawford till Guezelian news Agency enligt The Guardian.