1 av 2
- Foto: TT
2 av 2
- Foto: TT

Pingviner på Prozac tack vare taskigt väder

Det är inte bara vi människor som blir deppiga av vintervädret. Nu har även pingviner börjat må så dåligt att de försetts med antidepressiva medel.


STORBRITANNIEN. Efter veckor av kraftigt regn och vind har pingvinerna på Sea Life Centre i Scarborough blivit deprimerade. Pingvinerna, som är hemmahörande i Sydamerika, är vana vid hårda väderförhållanden, men inte under en så lång period.

– Efter första veckan var våra fåglar bara lite sänkta, men nu efter en månad har de fått nog och känner misär, precis som resten av oss, säger djurskötaren Lyndsey Crawford till Guezelian News Agency. 

Har fått antidepressiva

Personalen på Sea Life Centre menar att vädret har bidragit till att sänka pingvinernas naturliga försvar, vilket har gjort att de har varit tvungna att ge pingvinerna antidepressiva medel för att förhindra att värre symptom uppstår.

– Det har funkat än så länge, men vi hoppas på att vädret ändras och att pingvinerna åtminstone får några dagars sol, säger Crawford till Guezelian news Agency enligt The Guardian.

/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Attack mot militärbas i Irak

En person dödades och flera skadades i en attack från luften mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt källor i det irakiska inrikesministeriet och militären.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

3 timmar sedan
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

3 timmar sedan
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

3 timmar sedan
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.