Söndag 19 Sep
Stockholm

Rånare sparkade ut tänderna på pensionär – köpte sedan hasch

Det var den 71-årige mannens vän som övertygade honom om att anmäla.
1 av 2
Det var den 71-årige mannens vän som övertygade honom om att anmäla. Foto: Ap
Den ena 15-åringen hade blivit dömd för misshandel bara en månad tidigare.
2 av 2
Den ena 15-åringen hade blivit dömd för misshandel bara en månad tidigare. Foto: Erik Martensson / ERIK MARTENSSON/TT

En 71-årig pensionär misshandlades så illa av tre ungdomar att han förlorade fyra tänder. Ungdomarna slutade inte att slå mannen rots att han gav de 500 kronor. Nu åtalas de.

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Riskerar utvisning

Två av pojkarna är 15 år och av dansk härkomst, varav en tidigare dömts för misshandel. 

Den tredje, en 18-åring, är av annan härkomst och riskerar om han döms, utvisning samt inreseförbud i Danmark under sex års tid. 

Danmark. Det var sent på kvällen den 23 november i förra året som 71-åringen mötte de tre pojkarna på Tårnby torg, söder om Köpenhamn. 

"Vi rullar honom", sa en av de åtalade, enligt Ekstra Bladet.

Den 71-årige mannen fick ett slag i ryggen så att han föll, sedan mottog han minst 20 sparkar i ryggen och i huvudet, enligt åtalet. 

I ett försök att få dem att sluta gav 71-åringen de tre pojkarna 500 danska kronor men de fortsatte ändå att sparka på honom. Först när en bil passerade lämnade pojkarna platsen. 

Gick tillbaka för mer pengar

Men pojkarna hade tyckt att de hade sett två 500-lappar hos mannen. 18-åringen gick därför senare tillbaka för att hämta den andra sedeln, men 71-åringen var borta. Allt som fanns kvar på platsen var en blodpöl. 

Rättegången inleds i dag och de står åtalade för grov grov misshandel och rån. De tre pojkarna skyller delvis på varandra. 

Åkte till Christiania

Efter misshandeln gick de tre pojkarna till det drogliberala distriktet Christiania och köpte cannabis för 250 danska kronor, som de rökte tillsammans. 

Den 71-årige mannen var på sjukhus i flera dagar efter attacken. Han förlorade fyra tänder ur sin tandprotes och ansiktet svällde upp så att han inte kunde öppna ögat. 

– Misshandeln är mycket, mycket grov. Han har fått en hel del stryk, säger vice polisinspektör Tommy Keil till Ekstra Bladet efter attacken. 

Kommentera (13)
Kopiera länk
Dela