Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Premiärministern nekar: "Jag är ingen ödla"

- 17/02/2014, 17:45
Den ene är en ödla, den andra inte.
1 av 3

Den ene är en ödla, den andra inte.

TT BILD

John Key är inte en ödla.
2 av 3

John Key är inte en ödla.

TT BILD

Det här är en ödla.
3 av 3

Det här är en ödla.

TT BILD / AP

Nya Zeelands premiärminister John Key går nu ut och lugnar befolkningen.
– Jag är inte en ödla.

Det var för några veckor sen som en något udda fråga kom in till den nyzeeländske premiärministern John Keys kontor. Något udda kanske är en underdrift förresten. 

Hur frågan löd?

Jodå, det som frågeställaren Shane Warbrooke ville ha reda på var om det inte egentligen är så att Keys är en reptil som tagit mänsklig form.

Gick till både veterinär och läkare

Det är han inte, säger Key nu.

– Så vitt jag vet, nej. Efter att jag fick frågan direkt till mig tog jag det ovanliga steget att konsultera både en läkare och en veterinär. Båda har konfirmerat att jag inte är en ödla, säger han glatt till 3 News.

Han slår därmed fast att han inte är en del av någon form av utomjordisk kampanj för att styra över jorden.

– Så jag är verkligen ingen reptil, har aldrig varit i ett rymdskepp, besökt yttre rymden och min tunga är inte speciellt lång heller säger han.

Nöjd med svaret

Frågan är ställd med hjälp av en nyzeeländsk lag som gör att invånarna har rätt att få svar på vissa frågor. Och den nyfikne Warbrooke är nöjd med svaret på frågan som han själv säger inte var speciellt allvarligt menad.

– Men de väntade de 20 dagar som de har rätt till innan de svarade mig, säger han till 3 News.