Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Kärleksparet höll händerna tills döden skiljde dem åt

Floreen och Ed, nu och då.
1 av 3

Floreen och Ed, nu och då.

Privat

Floreen och Ed uppklädda och redo att gå till doktorn.
2 av 3

Floreen och Ed uppklädda och redo att gå till doktorn.

Privat

Höll händerna in i det sista.
3 av 3

Höll händerna in i det sista.

Privat

Nyheter | 21/02/2014 13:06

Loreen och Ed dog hand i hand – som ett sista bevis på deras odödliga kärlek.

1953 gifte sig Floreen och Ed Hale i Batavia, New York. Tillsammans bodde de i ett egendesignat hem med sina två barn Renee och Ricky. Floreen och Ed var lyckligt gifta ända fram till att Floreen gick bort.

De hade då varit vid varandras sida i över 60 år.

Värmde upp fruns bil och köpte presenter

Ed var känd för sätten han uppvaktade sin hustru på. När Floreen jobbade som telefonoperatör brukade han komma förbi hennes jobb med middagar och efterrätter. Varje gång han handlade brukade han också köpa blommor eller något sött till sin fru. Om vintrarna skrapade han alltid hennes bil och satte på värmen, så att hon skulle slippa frysa. Detta gjorde att deras släktingar börja kalla honom för "Saint Edward", skriver Daily Mail.

Var säker på att hon var den rätta

Men de hade det inte lätt från början.

När Ed och Floreen träffades återhämtade hon sig precis från traumat efter att hennes första man omkommit i en bilolycka. När Ed kort därefter bad Floreens föräldrar om hennes hand sa de tvärt nej. Men han gav sig inte och var fast besluten att spendera resten av sitt liv med henne. 

Och det gjorde han bokstavligt talat. Både Floreen och Ed drabbades samtidigt av allvarliga sjukdomar, men hamnade på olika sjukhus. Det var efter att Ed efter två dagar av halv medvetslöshet vaknade och sa "Jag måste träffa Floreen" till sin dotter, enligt Daily Mail.

Begravdes tillsammans

Lättare sagt än gjort, eftersom Floreen låg på ett sjukhus ungefär 55 kilometer från där Ed låg. Då båda var i dåligt skick vågade sjukhuset inte förflytta någon av dem, men efter långa förhandlingar mellan sjukhusen gick till slut Floreens sjukhus, United, med på att ta emot honom om han var stark nog att klara färden. 

Det gjorde han, om än med nöd och näppe.

Sjukhuset förberedde ett rum för paret och satte ihop två sängar, så att de skulle kunna hålla handen tills döden skiljde dem åt. Morgonen efter att Ed anlände till sjukhuset gick Floreen bort. 36 timmar senare likaså Ed.

På alla hjärtans dag begravdes makarna under en gemensam ceremoni, skriver Daily Mail