Tisdag 3 Aug
Stockholm

Pojke hängde sig efter Xbox-räkning

Det rann iväg när pojken fick låna föräldrarnas kontokort.
Det rann iväg när pojken fick låna föräldrarnas kontokort. Foto: TT/Scanpix

En 13-årig pojke använde sin mammas kreditkort för att handla på Xbox när han spelade FIFA. När räkningen kom hängde han sig.

Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

STORBRITANNIEN. Henry Tattersall, en 13-årig pojke från Rossendale, Lancashire, köpte med sin mammas kreditkort grejer för 422 pund, motsvarande ungefär 4 500 kronor till sitt Xbox.

När föräldrarna fick hem räkningen blev de upprörda och konfronterade Henry, som enligt mamman själv var väldigt chockad över hur stor räkningen var, skriver Daily Mail. 

Systern hittade honom hängd

Efter att ha blivit konfronterad sprang han upp till sitt rum. På Facebook skrev han att han skulle ta livet av sig. När mamman en timme efter att sonen stängt in sig på rummet ropade att maten var klar svarade han inte. Hans 16-åriga syster gick då upp för att hämta honom och hittade honom hängande i hans rum.

"Han förväntade sig nog att bli hittad"

Polisen menar att det är väldigt osäkert huruvida Henry faktiskt ville ta sitt eget liv. 

– Det slår mig att han hade väldigt dåligt samvete och att han var upprörd över det inträffade. Jag tror att han hoppades på att kunna göra en poäng och förväntade sig att bli hittad. Jag tror inte det var hans mening att ta sitt liv, säger Richard Taylor, ansvarig för utredningen, till Daily Mail

Kommentera (59)
Kopiera länk
Dela