Stockholm

Katt återvände hem – efter åtta år på rymmen

. Foto: Scanpix/TT

Katten Jesse rymde från sina ägare för åtta år sedan. Nu har de återförenats.


Läs mer

STORBRITANNIEN. Det var i maj 2006 som katten Jesse smet ur sin bur och sprang ifrån sina ägare när de var på väg till veterinären.

– Han kurade ihop sig vid främre raden av buren och bröt av dörren, säger en av Jesses ägare, Lesley Corbett, till BBC. 

I flera år väntade familjen Corbett på att Jesse skulle komma tillbaka och till BBC säger Lesley att de aldrig gav upp hoppet.

– När vi tappade bort honom började alla berätta alla dessa historier om katter som återvänder hem efter att ha varit borta i månader. Vi hoppades att någon tog hand om honom, och att han någon gång skulle återvända hem, säger Lesley.

Plötsligt en dag ringde telefonen hemma hos familjen Corbett. Det var deras veterinär som berättade att hon hade hittat Jesse. En person hade kommit in med honom efter att han sett katten stryka omkring. Veterinären kunde säkerställa att katten som kom in var Jesse tack vare ett chip som de hade satt på katten tidigare.

– Vi har aldrig hört talas om en katt som har varit borta så länge, sa receptionisten Gemma Tranter på djursjukhuset till BBC. 

Familjen blev minst sagt chockad när katten återvände hem.

De har ingen aning om var hon har varit, men hon är frisk och glad. Lesley berättar också för BBC att de nu skämmer bort katten något enormt. 

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.

Notifieringar från din stad

Slå på notifieringar för din stad för att få de senaste Blåljus-nyheterna från Nyheter24.