Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Polis ryckte ut för att hjälpa kvinna – våldtog henne på hotellrum

Geoffrey Graves mugshot – och bilden San José-polisen tidigare använt av honom.
1 av 3

Geoffrey Graves mugshot – och bilden San José-polisen tidigare använt av honom.

San José-polisen

38-åringen har gripits för våldtäkt.
2 av 3

38-åringen har gripits för våldtäkt.

San José-polisen

Han är avstängd med full lön.
3 av 3

Han är avstängd med full lön.

San José-polisen

Nyheter | 12/03/2014 22:58

Polisen ryckte ut på ett larm om våld i hemmet. Men när kvinnan i familjen ville ha hjälp att sova på hotell slutade det med att hon våldtogs av en av konstaplarna.

SAN FRANCISCO. Geoffrey Graves, 38, har överlämnat sig själv till myndigheterna eftersom han misstänks för att ha våldtagit en kvinna på ett hotellrum.

Polisen Graves ryckte ut till en bostad tillsammans med tre kollegor i september. Anledningen var att grannar misstänkte att det pågick en misshandel. Paret som bodde där var berusade men verkade dock vara okej. Kvinnan hade ändå bestämt sig för att sova på hotell.

"Tog tag i henne och knuffade ned henne på sängen"

Graves skjutsade henne till ett i närheten och lämnade henne sovandes på sängen. Men efter en kvart vaknade hon av att någon knackade på dörren. Hon öppnade och där stod Graves.

– Den åtalade gick in i rummet, tog tag i målsägande med våld och knuffade ner henne på sängen, berättar internutredaren Craig Storlie för San Francisco Gate.

Bevisen talar sitt tydliga språk

Sedan tog Graves av sig delar av sin uniform, men behöll den skottsäkra västen, medan han våldtog kvinnan som försökte slita sig fri.

Bevisen mot polismannen är tydliga. Både fysisk bevisning och vittnesmål från kvinnan tyder på att han våldtagit henne, uppger åklagarna.

"En isolerad händelse"

Kvinnan anmälde händelsen i oktober och först på måndagen lämnade Graves över sig själv. Han betalade en borgensumma på cirka 638 000 kronor och är just nu avstängd med full lön.

Polischefen Larry Esquivel har sagt att händelsen naggat kårens trovärdighet i kanten, men att det hela handlar om en "isolerad händelse", skriver San Francisco Gate.