Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Fick inte spela fotboll i hijab – nu hyllas kompisarnas solidaritet

- 20/03/2014, 21:58
1 av 2

Faksimil

2 av 2

Faksimil

En tonårstjej i USA blev nekad att spela fotboll i hijab. Nu gör hennes lag succé efter att ha visat sin solidaritet genom att alla klä sig i hijab.

USA. High school-eleven Samah Aidahs spelar fotboll i Overland High Schools tjejlag. Men när de en dag skulle spela match fick hon plötsligt inte gå ut på planen. Varför? Hon hade hijab.

Det var matchdomarnas order som hindrade flickan från att delta i matchen. Detta tyckte inte hennes lagkamrater om – så de bestämde sig för att sätta hårt mot hårt.

Alla tog på sig hijab

Till nästa match satte alla på sig hijab för att visa solidaritet med Samah. Twitterinlägg med bilder på spelarna i hijab har fått stor uppmärksamhet och delats över 20 000 gånger tillsammans med hejarop. 

FIFA ändrade reglerna

Tidigare i mars ändrade FIFA sina egna regler och öppnade upp för att tillåta personer med hijab, turban och andra täckande huvudbonader att ha dessa på plan vid matcher, skriver Huffington Post