Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Antalet döda i Sri Lanka stiger

- 06/10/2008, 09:33 -

Antalet döda självmordsattacken i Sri Lanka har stigit till 27. Minst 80 skadades. Attacken inträffade i under invigningen av oppositionspartiet UNP:s lokaler, men det är ännu oklart om ledaren Janaka Perera var målet. (TT)

Antalet döda självmordsattacken i Sri Lanka har stigit till 27. Minst 80 människor skadades, uppger en talesperson för militären enligt AFP.

Attacken inträffade i samband med invigningen av oppositionspartiet UNP:s nya lokaler, men det är ännu oklart om ledaren Janaka Perera var målet.

Perera var lokal ledare för UNP och pensionerad general. Han låg bakom några av regeringsstyrkornas största segrar över den tamilska gerillan (LTTE), däribland en sammandrabbning 1996 då 200 rebeller dödades.

Sri Lankas militärledning har de senaste 18 månaderna fört en offensiv mot LTTE:s ställningar. För några veckor sedan hävdade ledningen att den 25 år långa kampen mot gerillan snart är över. (TT)

Skrivet av: