Antalet döda i Sri Lanka stiger

Antalet döda självmordsattacken i Sri Lanka har stigit till 27. Minst 80 skadades. Attacken inträffade i under invigningen av oppositionspartiet UNP:s lokaler, men det är ännu oklart om ledaren Janaka Perera var målet. (TT)


Antalet döda självmordsattacken i Sri Lanka har stigit till 27. Minst 80 människor skadades, uppger en talesperson för militären enligt AFP.

Attacken inträffade i samband med invigningen av oppositionspartiet UNP:s nya lokaler, men det är ännu oklart om ledaren Janaka Perera var målet.

Perera var lokal ledare för UNP och pensionerad general. Han låg bakom några av regeringsstyrkornas största segrar över den tamilska gerillan (LTTE), däribland en sammandrabbning 1996 då 200 rebeller dödades.

Sri Lankas militärledning har de senaste 18 månaderna fört en offensiv mot LTTE:s ställningar. För några veckor sedan hävdade ledningen att den 25 år långa kampen mot gerillan snart är över. (TT)

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

IS uppges ha dödat syriska soldater

Sverige återlämnar kranier till Finland

Karolinska institutet (KI) ska överlämna 82 kvarlevor av finländskt ursprung till Finland, har regeringen beslutat.

Netflix krossade förväntningarna

3 timmar sedan
Netflix krossade marknadens förväntningar under det första kvartalet, visar strömningsjättens delårsrapport.

Soldater varnas efter fylleri på Livgardet

igår 22:10
Tre soldater på Livgardets regemente i Kungsängen varnas av Försvarsmakten efter ett fylleslag en kväll i mars, rapporterar Mitti.

Trump vinnare på dyster New York-börs

igår 22:08
Det går tungt på Wall Street. För femte handelsdagen i rad stängde New York-börsens breda index, S&P 500, på minus – ned 0,2 procent. Det är den längsta svackan sedan i oktober, enligt CNBC.

Svenske miljardärens hustru död

igår 22:08
Julia Rausing, Tetra Pak-arvingen Hans Kristian Rausings andra fru, har avlidit efter en längre tids sjukdom, meddelar familjen i ett uttalande.