Matkonvonj stoppad av tigrar

LTTE sägs ligga bakom artilleribeskjutningen mot FN-lastbilarna. (TT)


FN-lastbilar med 750 ton mat på väg till flyktingar i norra Sri Lanka tvingades vända tillbaka på torsdagen efter att ha kört in i svår artilleribeskjutning.

– Det var strider alldeles intill konvojen så vi valde att vända. Nu väntar vi på säkerhetsgarantier från båda sidor så att vi kan göra ett nytt försök i morgon, säger FN:s talesman Gordon Weiss.

Den avbrutna leveransen är andra gången som en biståndsorganisation försöker föra in mat i regionen sedan regeringen uppmanade alla att lämna området för att inte skadas i offensiven mot den tamilska gerillan.

Under offensiven har separatiströrelsen Tamilska tigrarna (LTTE) bara bjudit sporadiskt motstånd och regeringstrupperna säger sig stå bara kilometer från rebellhuvudstaden Kilinochchi.

Men striderna har tvingat 230 000 människor att lämna sina hem och flyktingarna är nu fångade mellan tamilrebeller och armétrupper, ofta utan någonting att äta.

På torsdagen trappade regeringsarmén dessutom upp luftangreppen mot området kring Kilinochchi och uppger att man dödat över 7 500 rebeller sedan vapenvilan mellan parterna kollapsade i januari.

Skrivet av:

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Fem häktade för grova kreditbedrägerier

Explosion vid militärbas i Irak

1 timme sedan
En person dödades och flera skadades i en attack mot en militärbas i södra Irak vid midnatt fredag, enligt irakiska säkerhetskällor. Enligt källorna rör det sig om en "bombattack" men vill inte uppge vem som kan ligga bakom.

Åstorp: Polisen rapporterar om rattfylleri

igår 23:01
"Misstänkt rattfylleri på Rv 21.", skriver polisen på sin hemsida.

Då kan bitcoinutbudet halveras

igår 22:46
Det har spekulerats vilt om när den kommer – utbudshalveringen av kryptovalutan bitcoin. Någon gång under veckan har varit riktmärket, en vecka som nu börjar närma sig sitt slut.

Polisen rapporterar om brand, Nacka

igår 22:46
"Bilbrand i Fisksätra.", skriver polisen på sin hemsida.

Teknikbolagen sänkte Wall Street

igår 22:12
Teknikbolagen agerade sänke när Wall Street avslutade handelsveckan i moll. Nasdaqs kompositindex backade över 2 procent.