Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Man ställde sig framför tåg för att rädda kvinna på spåret

- 05/04/2014, 16:20 -
Mannen ställde sig framför tåget för att rädda en kvinna.
1 av 3

Mannen ställde sig framför tåget för att rädda en kvinna.

Faksimil DNAinfo

Här ser man mannen stå på spåret och vinka åt tåget
2 av 3

Här ser man mannen stå på spåret och vinka åt tåget

Faksimil DNAinfo

Hjälten heter Eddie Palaclos
3 av 3

Hjälten heter Eddie Palaclos

Faksimil DNAinfo

En kvinna föll ner på ett tågspår. En man som såg detta hoppade efter och lyckades stoppa tåget innan det var för sent.

USA. Det var på en station i Chicago som en kvinna plötsligt föll ner på spåret. Eddie Palacios, en man som arbetade på stationen, bevittnade händelsen och stod i nästa sekund själv på spåret, iklädd en klarorange jacka, och vinkade åt tåget att stanna. I sista sekund lyckades tåget bromsa in och andra vittnen lyckades tillsammans få upp kvinnan på perrongen igen. 

En annan person som bevittnade händelsen var nyhetschefen på DNAInfo Chicago, Jon Hansen. Han lyckades fånga hela händelseförloppet med sin mobilkamera. 

"Det var verkligen inget"

Kort efter den heroiska insatsen intervjuar Hansen hjälten. Palacios, som arbetar med att säkerställa och förbättra säkerheten inom transportsystem, säger till Hansen att det var det han lärt sig under sin jobbträning som kikade in.

–   Det var verkligen inget. Det var ingenting, på ett sätt…Jag måste kunna se mig själv i spegeln och jag måste kunna se på mig själv och må bra, sa Palacios till DNAinfo. 

Försvann från platsen

Snabbt efter intervjun hoppade Palacios på ett tåg och försvann från platsen.

– Så länge jag kände att jag hade gjort något bra, så tyckte jag inte att någon annan behövde veta, säger han till DNAinfo och fortsätter:

– Den enda jag svarar inför är min fru. Hon är den enda jag pratar med och alla andra är sekundära. För jag ville inte skryta om det eftersom det inte var något att skryta om. Jag var bara orolig för personen, mer är något annat.

Tillståndet oklart

DNAinfo uppger att kvinnan kort efter händelsen fördes till sjukhus, men att hennes tillstånd är oklart. 

Se hela den heroiska insatsen här: