Flickan som hotade American Airlines är nu gripen.
Flickan som hotade American Airlines är nu gripen. - Foto: Twitter Montage

14-åringen skämtade om terrorism på Twitter – greps av polis

14-åriga Sarah som skämtade med American Airlines om terrorism på Twitter har nu gripits av polis.


Ville bli känd

Efter att hennes hottweet blivit viral skrev Sarah på sin Twitter "Jag ville bli känd. Men jag menade känd som Demi Lavato, inte känd som Osama bin Laden"

NEDERLÄNDERNA. Tidigare i dag skrev Nyheter24 om den 14-åriga flickan som twittrar till American Airlines och skrivit att hon hon hette Ibrahim, kom från Al-Qaida och att hon skulle genomföra något stort den 1 juni. Varpå American Airlines snabbt svarade att de hade hennes IP-adress och att FBI var kontaktade.

Sarah, som "Ibrahim" egentligen heter, fick då panik och skrev upprepade gånger att allt var ett skämt. Men det räckte inte. Nu har flickan gripits av polis i Nederländerna, skriver Gawker. 

Överlämnade sig själv

Men gripandet skedde inte på begäran av Amnerican Airlines eller FBI, säger den nederländska polisen. De menar att flickan, efter att hennes identitet blivit känd, själv hade gått till polisstationen där hon häktades för att ha gjort en falskanmälan, skriver Gawker

/
/
Hot
/
/
FBI
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Billström om Iran: "Tar fokus från Gaza"

Polisen i Finspång rapporterar om trafikolycka

"Trafikolycka med stulen bil.", skriver polisen på sin hemsida.

Kriminellt kapital värt miljoner stoppat

Kontanter och egendom värda över 17,5 miljoner kronor. Så lyder resultatet av polisens jakt på kriminellt kapital vid gränsövergångar i syd förra veckan.

Polisen i Sigtuna rapporterar om bedrägeri

"Tullpersonal på Arlanda anträffar en resenär med en större mängd kontanter i väskan.", skriver polisen på sin hemsida.

Expert om Iran-Israel: Möjligt att det lägger sig

Den förmodat israeliska attacken mot Iran verkar vara återhållsam och mer av en markering från Israel, enligt Mellanösternexperter. Det finns en möjlighet nu att det lägger sig, säger Isabell Schierenbeck om konflikten.

Malmö: Polisen rapporterar om trafikolycka

"En trafikolycika mellan en personbil och cyklist inträffar på Pildammsvägen/Ärtholmsvägen.", skriver polisen på sin hemsida.