Söndag 28 Nov
Stockholm

Här gör hon abort – för att visa att det inte är så dramatiskt

Emily Letts genomgår en abort.
1 av 3
Emily Letts genomgår en abort. Foto: Youtube
Hon spelar in den korta proceduren.
2 av 3
Hon spelar in den korta proceduren. Foto: Youtube
Hon menar att man inte ska må dåligt över att man gör abort.
3 av 3
Hon menar att man inte ska må dåligt över att man gör abort. Foto: Youtube

Kvinnan blev gravid, men kände sig inte redo för att skaffa barn. Därför genomgick hon en abort som hon dessutom spelade in.

Kommentera (185)
Kopiera länk
Dela
Läs mer

USA. Emily Letts, 25, avslöjade i en video att hon var gravid men att hon inte var redo för att skaffa barn och skulle därför genomföra abort, skriver The Blaze.

Till vardags arbetar Letts som rådgivare för de tjejer och kvinnor som ska genomföra en abort. Sin egen abort dokumenterar hon både innan, under och efter proceduren.

"Rätt beslut för mig"

I det korta klippet får vi följa Letts med till kliniken där hon genomför aborten.

– Jag känner vördnad inför det faktum att jag kan göra en bebis och skapa ett liv. Jag visste att det jag gjorde var rätt, det var rätt för mig och ingen annan. Jag vill bara berätta min historia, säger Letts i klippet.

Mådde inte dåligt

Hon berättar vidare att hon inte mådde speciellt dåligt efter proceduren, eller att hon kände sig dålig, men anser att samhället försöker få kvinnor att må dåligt över beslutet.

– Vi talar mycket mycket om abort och ändå vet ingen hur det faktiskt är. I första trimestern tar en abort tre till fem minuter. Det är säkrare än att föda. Risken för infertilitet är mindre än en procent. Men kvinnor kommer hela tiden livrädda in till kliniken för att de tror att de kommer snittas och är övertygade om att de aldrig någonsin kommer att kunna få barn efter en abort, skriver The Blaze.

Se klippet här (kan upplevas som känsligt):


Kommentera (185)
Kopiera länk
Dela