Här gör hon abort – för att visa att det inte är så dramatiskt

Kvinnan blev gravid, men kände sig inte redo för att skaffa barn. Därför genomgick hon en abort som hon dessutom spelade in.


Läs mer från Nyheter24 - vårt nyhetsbrev är kostnadsfritt Prenumerera
X

Gillar du artikeln?

Prenumerera på vårt nyhetsbrev och få fler artiklar som denna direkt i din inkorg - helt kostnadsfritt.

Välj nyhetsbrev

USA. Emily Letts, 25, avslöjade i en video att hon var gravid men att hon inte var redo för att skaffa barn och skulle därför genomföra abort, skriver The Blaze.

Till vardags arbetar Letts som rådgivare för de tjejer och kvinnor som ska genomföra en abort. Sin egen abort dokumenterar hon både innan, under och efter proceduren.

"Rätt beslut för mig"

I det korta klippet får vi följa Letts med till kliniken där hon genomför aborten.

– Jag känner vördnad inför det faktum att jag kan göra en bebis och skapa ett liv. Jag visste att det jag gjorde var rätt, det var rätt för mig och ingen annan. Jag vill bara berätta min historia, säger Letts i klippet.

Mådde inte dåligt

Hon berättar vidare att hon inte mådde speciellt dåligt efter proceduren, eller att hon kände sig dålig, men anser att samhället försöker få kvinnor att må dåligt över beslutet.

– Vi talar mycket mycket om abort och ändå vet ingen hur det faktiskt är. I första trimestern tar en abort tre till fem minuter. Det är säkrare än att föda. Risken för infertilitet är mindre än en procent. Men kvinnor kommer hela tiden livrädda in till kliniken för att de tror att de kommer snittas och är övertygade om att de aldrig någonsin kommer att kunna få barn efter en abort, skriver The Blaze.

Se klippet här (kan upplevas som känsligt):