Michelle Obama står bakom kampanjen bring back our girls
All skit handlar om en drift med hashtag #BringBackOurGirls. En kampanj på sociala medier för de kidnappade flickorna i Nigeria. - Foto: Twitter Faksimil/TT

Drev med kampanj – hånas nu själv på nätet

Högerdebattören Ann Coulters drift med kampanjen #BringBackOurGirls var inget hon skulle komma undan med ostraffat. Efter att ha lagt upp en bild hållandes en lapp med texten #Bring back our country som ett hån mot kampanjen, började twittrare uppmana folk att ersätta Coulters lapp med något annat. Uppmaningen gav resultat.


Uppmärksammats i Sverige

I fredags hölls en manifestation i Stockholm för de nigerianska flickorna. Nyheter24 skrev om det inför.

USA. Det är inte första gången högerdebattören och författaren Ann Coulter är i blåsväder. 

Hånfulla uttalanden om att terrorister bör bomba New York Times nyhetsredaktion, att liberaler bör skickas till Guantanamo, och att kvinnlig rösträtt bör dras in för att stoppa demokrater har fått många i USA att höja på ögonbrynen och rasa mot henne.

Det stigande hatet mot Coulter i USA speglas också i hennes senaste kontrovers. På Twitter lade hon i söndags upp en bild på sig själv där hon med ledsen min visade upp en lapp med hashtag #Bring back our country, och tillhörande tweet "Mitt hashtag-inlägg i världsangelägenheter".

[removed][removed]

Tweeten var en drift med hashtag #BringBackOurGirls. En kampanj på sociala medier till stöd för de 234 nigerianska flickorna som påstås ha kidnappats av terroristorganisationen Boko Haram och som bland annat presidentfrun Michelle Obama har ställt sig bakom.

Men humorn gick minst sagt inte hem, istället uppmanade twittrare folk att slå tillbaka mot henne och skapa andra budskap för Ann Coulter att hålla upp. 

En uppmaning som gjorde succé. 

Här är bara ett axplock:

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

[removed][removed]

Ann Coulter är inte ensam om att vara hånfull mot kampanjen för de kidnappade nigerianska flickorna. Stora delar av den amerikanska högern är kritisk och säger att kampanjen handlar mer om att få ryggdunkningar än att hjälpa de drabbade. 

Mest uppmärksamhet, utöver Ann Coulters tweet, har ett utspel från den konservativa kolumnisten George Will fått. Under en direktsändning i Fox News uttryckte han sin totala oförståelse över kampanjen.

– Är det meningen att dessa barbarer i Nigerias djungel ska kolla sin Twitter och säga "åååh Michelle Obama är emot oss, det är bäst att vi ändrar på oss", sade han.

De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Var det rätt att hon blev hånad?
Tack för din röst!