Därför blir The Sims barnförbjudet

I Ryssland får personer under 18 inte längre spela The Sims. Varför? I spelet kan homosexuella förhållanden förekomma.


The Sims

Ett strategiskt relationsspel som först släpptes i februari 2000, då bara för dator men senare har olika versioner av spelet släppts till samtliga spelkonsoler och till mobilen. Det har även släppts flera expansionspaket och jubileumsutgåvor av det populära spelet.

The Sims 2 och The Sims är de mest sålda PC-spelen någonsin.

I Ryssland har nu datorspelet The Sims 4 förbjudits för barn. Anledningen till förbudet är att det i spelet går att skapa homosexuella förhållanden och att det i sin tur är skadligt för barnen.

Spelet, som är känt för att vara ganska lättsamt, har i USA en åldersgräns på 13 år och i Europa är motsvarande ålder tolv år. Men i Ryssland höjs åldersgränsen nu alltså till 18, skriver Huffington Post. 

"Spelaren bestämmer själv"

Enligt Electronic Arts (EA), som ger ut spelat, är det med stöd i Rysslands senaste antigaylag som säger att homosexuella relationer är skadliga för barn som beslutet om att höja åldergränsen har tagits.

Men Deborah Coster, talesperson för EA, menar att företaget inte har planer på att göra ändringar i spelet för att möta de ryska kraven.

– En av huvudsakerna i The Sims är att det är upp till spelaren att bestämma hur spelet ska spelas. Vi erbjuder en simulerad sandlåda och spelarens val och kreativitet sköter resten, säger Coster enligt Huffington Post. 

Alltid varit möjligt

Homosexuella förhållanden har varit möjliga att ingå i The Sims sedan första spelet kom år 2000 och sedan The Sims 3, som kom 2009, kan homosexuella par även ingå äktenskap, uppger Huffington Post

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Kennedy väljer Biden före Kennedy

Man häktad för attentatsplaner mot Zelenskyj

En man har häktats i Polen, misstänkt för att ha hjälpt rysk underrättelsetjänst i planer att mörda Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj.

Flera år gammal mat hittades på äldreboende

1 timme sedan
Matvaror som gått ut för flera år sedan, smuts och gamla matrester på golvet hittades på ett äldreboende i Mölndal på måndagen, rapporterar P4 Göteborg.

Kenyas militärchef omkom i helikopterkrasch

1 timme sedan
Kenyas militärchef och ytterligare nio högt uppsatta militärer omkom i en helikopterkrasch omkring 40 mil nordväst om huvudstaden Nairobi på torsdagen.

Polisen i Uddevalla rapporterar om farligt föremål

1 timme sedan
"Vi har fått in ett larm om ett misstänkt farligt föremål i en blomsterlåda.", skriver polisen på sin hemsida.

Polisen i Luleå rapporterar om stöld

1 timme sedan
"Storheden, kvinna stoppad efter misstänkt ringa stöld i butik", skriver polisen på sin hemsida.