Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

4 000 har skrivit på för räddningshunden Gina

- 10/06/2014, 18:38 -
Ska avlivas.

Ska avlivas.

Youtube

Hunden Gina är tränad att rädda människoliv men när hon försvarade sig mot en attack från två små hundar, bestämdes det att hon skulle avlivas. Nu engagerar sig allt fler i tikens öde.

DANMARK. Gina är en utbildad räddningshund som är väldresserad och inte visar aggressivitet. Men vid ett tillfälle attackerades hon – och försvarade sig mot angrepp från två okontrollerade hundar. Trots att hundarnas ägare tagit tillbaka anmälan står beslutet fast: Gina ska avlivas

Hunden fick sy tre stygn

Det var i februari i år som Gina blev attackerad av två små hundar, som var okontrollerade och lösspringande. Resultatet blev att den ena av de små hundarna fick sy tre-fyra stygn. Även om ägaren av hundarna har dragit tillbaka anmälan, säger Nordsjällandpolisen att domen som gör gällande att Gina ska avlivas står fast, skriver Ekstrabladet.

Aldrig tidigare problem

Ägare Per Høiler och Gina har arbetat inom Sjöräddningen sedan januari 2013. Allt som allt uppskattas det att hunden Gina har varit i direkt kontakt med cirka 70-80 olika hundar och det har aldrig varit några problem. 

Danmark införde 2010 betydligt hårdare hundlagar än tidigare. 

– Vi är bestörta, men inte överraskad av beslutet, säger Charlotte från Fiar Dog til nationen, till Ekstrabladet

– Vi har alltid varnat för regler kring bitande av andra hundar. 

Vill du också engagera dig? Skriv under för Gina här

Se videon nedan: