Salong ville ta extrabetalt för "besvärliga" barn.
Salong ville ta extrabetalt för "besvärliga" barn. - Foto: TT NYHETSBYRÅN

Hårsalong vill bötfälla "besvärliga" barn

En skylt på en hårsalong i Adelaide har lyckats uppröra många föräldrar.


Kommit in på skolan

Läs också om 20-årige Rion som precis har fått veta att han kommer att få plugga på universitet – något han inte hade förväntat sig.

AUSTRALIEN. "Skrikande barn kommer att få böta därefter" – gick det att läsa på dörren till salongen Jaggered Edge Salon, skriver Mama Mia.

Salongen skulle därmed ha rätt att ta mer betalt för klippningen om barnet betedde sig besvärligt.

Föräldrar till barn med speciella behov kände sig utpekade och rasade mot salongen på deras Facebooksida. 

Kan skada barnet

Salongen har själva skrivit ett försvarsinlägg och menar att de inte alls riktar sig till föräldrar vars barn har specialbehov – utan att det snarare handlar om att frisörerna själva är nervösa över att råka skada barnet medan de klipper om barnet har svårt för att sitta still eller skriker.

– Vi har många föräldrar som förväntar sig att vi bara "ska göra det snabbt". När vi är i den positionen och det tar 30-45 minuter att klippa så ja, jag är ledsen men då måste vi tar lite mer betalt. Jag vill att folk ska se detta ur frisörens vinkel. Vi ville inte diskriminera någon, skriver de på sin sida.

"Gå inte dit"

Inlägget har över 300 kommentarer och även om det är en del kritiska röster så är många är positiva till salongens inställning och har förståelse för deras handlande.

– Om du är så "förolämpad" över skylten så gå inte dit" Men om du, liksom jag, förstår att det inte är lätt att klippa ett barn så får bör du ändå tycka att det är okej att ta en högre summa om ditt barn är besvärligt, skriver Greg.

Skylten ska ha tagits ner i söndags, skriver Mama Mia.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!