Räddade hundar från att ätas på festival

Djurvänner beslutade sig för att köpa ett dussin av de hundar som annars skulle ätas upp på en kontroversiell festival i Kina. Tusentals hundar blev dock till mat ändå.


Äts i flera länder

Det är inte bara i Kina som det är socialt accepterat att äta hundkött. I flera andra asiatiska länder, däribland Vietnam och Korea, är situationen densamma. Även i vissa afrikanska länder som Nigeria brukar man äta hund.

Varje år slaktas och äts tusentals hundar vid festivalen där sommarsolståndet firas i den kinesiska staden Yulin, rapporterar Mirror. I år var inget undantag, men några hundar slapp – tack vare en grupp djurrättsaktivister – bli till mat.

Köpte flera hundar

Protesterande människor, som försökt stoppa festivalen, beslutade sig för att köpa så många hundar som de hade råd med, och på så vis rädda djuren från att ätas upp. Enligt Mirror lyckades de köpa loss ett dussintal. 

Lokal tradition

Festivalen, där hundarna grillas och äts, är en gammal tradition som enligt sägnen ska få människor att hålla sig friska under vinterhalvåret. I år har förberedelserna inför festivalen startat extra tidigt för att slippa protester, men djurvänner har ändå visat sitt missnöje.

Projekt för att stoppa festivalen

En organisation vid namn Duo Duo Animal Welfare Project, som menar att många av hundarna är husdjur som stjäls och plågas, försöker stoppa festivalen helt, bland annat med hjälp av en video på Youtube.

Att äta hundar är inte olagligt i Kina, och det finns ingen lag som kan straffa djurplågare, även om diskussioner kring en sådan har förts, skriver Mirror

Se organisationens video här:


/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!