Transkvinna nekades att prova behå

En transkvinna har anklagat en populär underklädesbutik för diskriminering – vilket har lett till starka reaktioner i sociala medier.


Fin historia

När Ryland föddes sågs han som flicka av omvärlden. Men det stämde inte med hans bild av sig själv.

I dag lever han som lycklig transpojke, tack vare en fantastisk familj.

USA. Kylie Jack från Austin, Texas, nekades att prova en behå när hon besökte en butik i lördags. Hon blev dessutom tillfrågad om hon var en ”biologisk kvinna” och bads om att visa sin legitimation som bevis, skriver Daily Mail. 

I ett inlägg på Facebook skrev Jack samma kväll:

”Hej Austinbor! I dag gick jag till Petticoat Fair för att prova en behå. En anställd förödmjukade mig och frågade om min legitimation som skulle bevisa att jag är en kvinna och sa också att jag behöver en könskorrigering för att kunna prova ut behåar”.

Vill ha en ursäkt

Jack skrev dessutom ett inlägg, på deras Facebooksida, riktat till butikspersonalen där hon kräver en ursäkt. Hon skrev även att butiken borde uppdatera sin policy vad gäller synen på könsidentiteter och könsuttryck. Dessutom ville hon att butiken skulle donera 1 000 dollar, motsvarande 6 750 kronor, till Transgender Education Network of Texas.

Hon ville dock inte att den anställda kvinnan skulle få sparken om det nu är så att hon enbart följde butikens policy.  

Missuppfattning

Butiken påstod på sin sida att ”varje kvinna behandlas med respekt och får hjälp med att känna sig bekväm och självsäker i sina underkläder”.

Kirk Andrews, butikens ägare, uttalade sig om händelsen på butikens Facebooksida. Enligt honom är det en missuppfattning om att butiken vägrar betjäna transpersoner samt att de inte heller diskriminerar någon.

Han uppskattar dock dialogen och planerar att träffa representanter för transpersoners samfund, skriver Daily Mail.

/
USA
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!