1 av 7
- Foto: pölsemannen/tt
Attacken på Parken 2008.
2 av 7
Attacken på Parken 2008. - Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Danskar på fotboll.
3 av 7
Danskar på fotboll. - Foto: Stefan Jerrevang / TT
Gammeldansk.
4 av 7
Gammeldansk.
Vanvårdade danska grisar.
5 av 7
Vanvårdade danska grisar. - Foto: TT
Pölse.
6 av 7
Pölse. - Foto: Pölsemannen
Pia Kjaersgaard och Jimmie Åkesson.
7 av 7
Pia Kjaersgaard och Jimmie Åkesson. - Foto: Stig-Ņke Jönsson/ / TT

6 anledningar till varför Danmark är världens sämsta land

I dag är det Danmarks grundlagsdag! Trist bara att vi har typ världens sämsta grannland.


1. Matkulturen

Bildkälla: Pölsemannen.

Remouladsås på korv, hur tänkte ni där? Och det här med att ha korven och brödet separat? När ska danskarna förstå att det heter "korv MED bröd" av förklarliga skäl?


2. Danskar kan inte gå på fotboll


I juni 2007 slog Sverige Danmark i fotboll med 3-0. Varför? Hade vi en överlägsen strategi? Lämnade det briljanta passningsspelet danskarna stumma av förvåning? Är Johan Elmander bäst i världen?

Nej. Vi vann med tre noll för att en överförfriskad dansk bestämde sig för att rusa in på planen i andra halvlek. Uefa bestämde att Sverige skulle tilldelas segern och att danska fotbollsförbundet skulle betala cirka 600 000 kronor i böter. Bra jobbat där Danmark.

3. Språket


Bildkälla: TT.

Är du onykter och trött? Genomgått lokalbedövning hos tandläkaren? Eller du kanske bara gillar att fylla munnen med skållhett käk? Grattis, dina chanser att "snakke dansk" har ökat väsentligt! Om man sedan begriper något eller inte verkar vara mindre viktigt för danskarna.

4. Antibiotika i maten

Bildkälla: TT.

Enligt världshälsoorganisationen WHO är antibiotikaresistenta bakterier ett "globalt hot". "Før satan i helvede!" säger dansken åt sådant skrämseltrams och pumpar grisarna fulla av kemikalier som på sikt hotar hela mänsklighetens existens. Kära Danmark, vi gillar att finnas till. Sluta ge grisar penicillin.

5. Gammeldansk


Bildkälla.

Vårt syskonfolks nationaldryck! Med en uppfriskande ton av allt som är beskt, mörkt och allmänt vidrigt serveras denna dryck helst rumstempererad eller ljummen till fläsksvål, fläsk-chips, fläsksallad eller om dansken själv får välja - MERA SPRIT!

6. Islamofobi


Bildkälla: TT.

Enligt stiftelsen Expo är Danmark det landet i Norden där islamofobin har gått längst, och man bedömer även att islamofobi och hets mot muslimer mer eller mindre anses rumsren i landet.


I främlingsfientliga Dansk Folkepartis principprogram kan man läsa hur partiet vägrar acceptera "multi-etnisk förvandling av landet" och den före detta ledaren Pia Kjærsgaard anser att "assimilering" av muslimer till den danska kulturen (se punkt 1-5) är svår att genomföra och att muslimer har "ödelagt Danmark". Fräscht.


/
/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Polisen i Motala rapporterar om trafikolycka

Förtroendet för regeringen ökar

Väljarnas förtroende för regeringen ökar, enligt en GP/Novusmätning. I mars svarade 35 procent att de har ganska eller mycket stort förtroende för regeringen. I januari var siffran 28 procent.

Spikas upp på kors – för att fira påsk

Filippinske Ruben Enaje har låtit sig korsfästas under årets långfredag – för 35:e gången. Inför korsfästelsen uppgav han att han planerade att ägna sina böner under traditionen till fred i Ukraina, i Gaza och det omtvistade Sydkinesiska havet.

Återupptar miljonstöd till Ibn Rushd – M rasar

Det rödgröna styret i Stockholm har beslutat att betala ut fyra miljoner till det kritiserade studieförbundet Ibn Rushd. Folkbildningsrådet ser inga hinder att stötta organisationen. Men Moderaterna i staden rasar.

45 omkom i bussolycka – ett barn hittat vid liv

Minst 45 människor har omkommit i en bussolycka i Sydafrika. Bussen körde av en bro på ett bergspass under torsdagen, störtade 50 meter ned i en ravin och fattade sedan eld.

Kosttillskott återkallades – flera döda

1 timme sedan
Flera dödsfall och ett hundratal sjukdomsfall i Japan kopplas till ett kosttillskott – ett rött ris – som nyligen har kallats tillbaka från butikerna.