Tisdag 16 Aug
Stockholm

Onanivideo spreds på Snapchat – 14-åring tog livet av sig

Matthew Burdette.
Matthew Burdette. Foto: CBS News

En pojke i San Diego tog sitt liv sedan ett videoklipp på honom spridits bland klasskamrater. Nu stämmer föräldrarna skolan.

Kommentera (32)
Kopiera länk
Dela
Läs mer
Stämningsansökan

"Från den stund videon var uppladdad blev Matthew obarmhärtigt mobbad, retad och trakasserad av elever som sett klippet. Det fortsatte i två veckor till den dag han tog livet av sig", skriver föräldrarna i stämningsansökan. 

SAN DIEGO. Matthew Burdette var bara 14 år. Men ett filmklipp, i vilket han syns onanera på en skoltoalett, fick honom att ta sitt liv. 

Det började med att Matthew hade tvingats lämna klassrummet sedan han ätit under lektionen, och den unge pojken hade ingenstans att gå. Så han gick till toaletten där han onanerade. Olyckligtvis lyckades en annan student filma honom från båset bredvid. 

Tog sitt liv

Det dröjde inte länge innan klippet började spridas på sociala medier som Snapchat och Vine. Matthew blev inåtvänd och började bli mobbad av andra studenter, skriver CBS News. 

Till slut orkade inte längre den blott 14-årige pojken, det blev för mycket. Två veckor efter att videon släppts tog pojken sitt liv. "Jag kan inte hantera skolan" och "jag har inga vänner", motiverade han i sitt avskedsbrev. 

Skolan var medvetna 

Nu stämmer föräldrarna skolan. "Matthew tog sitt liv på grund av den förnedring och mobbning som videoklippet skapade", skriver de i stämningsansökan. Dessutom menar föräldrarna att anställda på skolan var medvetna om videon och den mobbning deras son utsattes för. 

Skolan vill emellertid inte känna sig vid kritiken. I sitt försvar menar man att elevernas säkerhet är av "högsta prioritet", skriver CBS News.

Kommentera (32)
Kopiera länk
Dela

Notifieringar

Slå på notifieringar för att få de senaste nyheterna från Nyheter24.