Tungt beväpnade norska poliser.
1 av 9
Tungt beväpnade norska poliser. - Foto: NTB / TT
Tungt beväpnade poliser utanför flygplatsen Gardemoen.
2 av 9
Tungt beväpnade poliser utanför flygplatsen Gardemoen. - Foto: NTB / TT
PST-chefen Benedicte Björnland.
3 av 9
PST-chefen Benedicte Björnland. - Foto: NTB / TT
4 av 9
- Foto: NTB / TT
5 av 9
- Foto: NTB / TT
6 av 9
- Foto: NTB / TT
7 av 9
- Foto: NTB / TT
8 av 9
- Foto: NTB / TT
9 av 9
- Foto: NTB / TT

Nya uppgifter: Då väntas terrorister slå till mot Norge

En attack mot Norge ska äga rum inom bara ett par dagar. Nu tror sig säkerhetstjänsten ha ett datum.


Redan på måndag ska terroristerna slå till mot Norge, uppger källor till tv-kanalen TV2.

Bakgrunden är att säkerhetstjänsten PST gjort en hotbildsanalys med slutsatsen att avslutningen av fastemånaden ramadan, Eid-Al-Fitr, infaller måndagen den 28 juli.

"Rest från Syrien"

Det var på torsdagen som PST meddelade att ett konkret terrorhot mot landet identifierats men att det fortfarande var ospecificerat. Enligt PST:s analyschef Jon Fitje Hoffmann rör det sig om en grupp som krigat i Syrien.

– PST har anledning att tro att en grupp människor har rest från Syrien i syfte att utföra en terroristattack i väst. Norge nämns specifikt, säger han till tv-kanalen.

Inget hot mot Sverige

Trots det överhängande terrorhotet mot grannlandet har svenska Säpo meddelat att det inte finns någon hotbild mot Sverige i nuläget.

– Vi har gjort en bedömning och den är att detta inte påverkar säkerhetsläget i Sverige, säger Fredrik Melder, pressekreterare på Säpo, till Aftonbladet.

/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!
Senaste nytt

Galaxens mest massiva svarta hål har hittats

Dålig pension? Så dämpar du ångesten över ekonomin: "Svårt"

Många längtar efter dagen som de får gå i pension, men hur gör man om pengarna inte räcker till? Nyheter24 har pratat med Viktorija Milosevska, överläkare i psykiatri, som berättar hur man ska hantera ångest över ekonomin.

Pensionärer köpte 87 vapen – kände sig otrygga

När Tullverkets kontrollgrupp öppnade en misstänkt försändelse från Tyskland fann de ett 80-tal olagliga elchockvapen. Men beställarnas ålder förvånade. Genomsnittsåldern hos de identifierade mottagarna var 69 år.

Börsen i Köpenhamn i lågor – spira kollapsar

En kraftig brand har utbrutit på den historiska byggnaden Börsen i Köpenhamn. Spiran på byggnaden har kollapsat, och kraftiga flammor ses slå ut från byggnadens tak.

Mötte knivman med stolpe – kan få medborgarskap

En besökande fransman försökte stoppa knivmannen som dödade flera personer i ett köpcentrum i Sydney i helgen. Nu kan han belönas med medborgarskap, föreslår Australiens premiärminister Anthony Albanese.

Svenska EU-politiker vägrar redovisa kvitton

Utöver en miljonlön får svenska EU-parlamentariker 700 000 kronor per år i "kontorsersättning". Men S, M, KD och SD vägrar redovisa hur pengarna har använts.