Lördag 25 Sep
Stockholm

Nej, de är inte tvillingar – de är äkta makar

1 av 3
2 av 3
3 av 3

Ryska lagar lyckades inte stoppa parets bröllop.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela

MOSKVA. De må se ut som enäggstvillingar, men i själva verket är de lyckligt gifta. Och nej, de är inte samkönade.

Paret, som ser ut som tvillingar, är juridiskt sett ett heterosexuellt par som bor i Ryssland – tillika landet som är känt för sina vidriga och starkt kritiserade antigaylagar.

Gifte sig i likadana klänningar

Dimtry Kozhukov, 23, är född man men beskriver sig själv som androgyn och önskar inte tillhöra något kön, även om hen känner sig mer bekväm som kvinna och kallar sig Alina Davis.

Alina är lyckligt nygift med Alisa, 19, vars riktiga identitet inte är känd, men som går under namnet Alison Brooks, enligt Huffington Post.

Paret stöter dagligen på svåra utmaningar i hemlandet. På bröllopsdagen stötte de på ännu än: registratorn var inte överförtjust när paret dök upp i likadana bröllopsklänningar, med hänvisning till antigaylagarna. Men personalen fick knipa – för det finns inget i lagen som säger att ett par inte får bära likadana kläder. 

Så giftermålet gick igenom. 

Vill inspirera andra

Alina tror att deras äktenskap kan hjälpa andra ryska par som lever i otraditionella förhållanden.

– Vi är inte de enda som har den här typen av problem. Jag har skrivit till par som planerar liknande äktenskap och är rädda för att bli nekade. Jag vill att de ska veta att de har lagen på sin sida, säger hen, enligt Huffington Post.

– När allt kommer omkring så är flickor ett vackrare kön. Så om du ser ut som en flicka är det underbart.

Kommentera (2)
Kopiera länk
Dela