Som besökare på Nyheter24 samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

"Giraffpojken" föddes med extra lång hals

15-årige Fu Wengui och hans far Fu Genyou på sjukhus i Peking.

15-årige Fu Wengui och hans far Fu Genyou på sjukhus i Peking.

Daily Mail

Nyheter | 30/08/2014 11:03

Fu Wengui, 15, har en exceptionellt lång hals, som orsakar honom enorma smärtor och gör det svårt för honom att gå. Men nu har han fått förhoppningar om att få en hals som alla andra.

KINA. Fu Wengui, från Peking, har tre extra kotor i nacken. I stället för sju, som människan normalt har, påstår hans far Fu Genyou åtminstone att han har tio.

Förutom den synbart längre halsen har hans tillstånd även förorsakat plågsamma smärtor under hela Wenguis liv. De extra kotorna sägs även trycka på nerverna i han hals, vilket gör att han har svårt att gå.

– Han orsakar alltid uppståndelse när han går ut, säger fadern om sin 15-årige son.

Medfödd sjukdom

Anledningen till Wenguis ovanliga tillstånd är medfödd skolios, en spinal missbildning som orsakats av att kotorna inte är utformade som de ska. Det är något som händer tidigt i utvecklingen, under de första sex veckorna när fostret är i magen, skriver Daily Mail.

"Hoppas jag kan få en normal hals"

Men nu har hoppet väckts hos Fu Wengui och hans far.

En Peking-baserad välgörenhetsorganisation har nämligen gått med på att sponsra operationen. Och just nu upprättar läkare vid Chaoyang-sjukhuset en behandlingsplan för hur de ska reducera storleken på hans hals.

– Jag hoppas bara att jag kan få en normal hals, säger han enligt Daily Mail.