22-årige Ben McMahon och hans familj berättar om den minst sagt otroliga händelsen.
22-årige Ben McMahon och hans familj berättar om den minst sagt otroliga händelsen. - Foto: Skärmdump The Project/Channel Ten/YouTube

Australiensisk man vaknade upp ur koma – och pratade kinesiska

Han var med om en allvarlig bilolycka och hamnade i koma. När han sedan vaknade upp kunde han plötsligt prata flytande kinesiska.


22-årige Ben McMahon från Melbourne i Australien är mer än lycklig över att han ens vaknade upp ur koman.

Att han verkar ha fått ett extra språk som ett resultat av 
den allvarliga bilolyckan han var med om kan närmast beskrivas som en oerhörd bonus.

Pratade endast kinesiska

Efter att ha vaknat upp i sin sjukhussäng ska han ha skrivit ner orden "Jag älskar min mamma, jag älskar min pappa, jag kommer att återhämta mig" på den kinesiska dialekten Mandarin. Därefter fortsatte han att under de närmsta dagarna enbart prata på kinesiska, skriver brittiska Metro.

– Jag tänkte inte medvetet att jag talade mandarin, det var bara det som kom ut och det var det som kom mest naturligt för mig, har han själv sagt.

Språkkunskaperna väcktes till liv

McMahons nyvunna språkkunskaper rapporteras ha utlösts när han såg en sjuksköterska på sjukhuset där han låg inlagd med ett asiatiskt utseende. Och visst låter det hela lite väl osannolikt. I själva verket ska det vara så att han tidigare lärt sig mandarin i skolan, även om han konstigt nog aldrig kunnat det flytande.

Han ska efter händelsen ha presenterat en TV-show på Mandarin och även flyttat till Shanghai, skriver Metro.

Hör honom själv berätta här:


/
/
/
/
De senaste nyheterna direkt i din inkorg!